Zesde leerjaar a

Op maandag 19 maart sloten we het oorlogsproject af. We stelden ons eigen kleine droommuseum aan elkaar voor. 

Iedereen werkte gedurende enkele lestijden aan zijn eigen kleine miniproject: klei, gips, tekening, theater, poëzie, film, presentatie, zang, comedy, ... Er was geen muzische discipline die niet werd aangesproken. 

En de resultaten? Die waren van TOP-niveau! Vol respect voor wat er tijdens die 2 grote oorlogen is gebeurd ... 

Onze pet af voor elk museum! Bravo! 

FILMPJES: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

FOTO'S: 

2018 ... eigenlijk is het nog zo gek lang niet geleden dat de eerste wereldoorlog stopte. En dat men toen beloofde nooit meer oorlog te zouden gaan voeren is nog veel treffender; want sinds die belofte zijn de bombardementen niet uit gebleven ... 

Sinds maandag 5 maart werken we samen met het 4de en 5de leerjaar rond een oorlogsproject. We kregen informatie over de Eerste en Tweede wereldoorlog en werken alleen of in kleine groepjes aan ons eigen kleine droommuseum. 

Op vrijdag 16 maar zien we Oorlogsgeheimen  maar de kers op de taart is toch wel ons bezoek aan Ieper. 

We zijn nog nooit zo stil geweest ... 

Wanneer stopt dit geweld? Wanneer ... 

In het 4de, 5de en 6de leerjaar zijn we momenteel bezig met een klasdoorbrekend project rond 'De Oorlog'. De leerlingen maakten op verschillende manieren kennis met de eerste en tweede wereldoorlog door de sessies te volgen bij meester Filip of juf Els, juf Sarah en juf Delfiene. 

Nu zijn ze gestart met hun eigen project: hun droommuseum. In de klas van juf Sarah kwamen de leerlingen die iets gingen doen met klei, verf, gips of muziek. We zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar... maar hier alvast een voorsmaakje!

oorlog

Plots stikte het van de ninja-panda's; bleken glitterende in onesie-gehulde showladies geen uitzondering, daagden jongens als meisjes op, waren er chichimadammen bij de vleet, kregen sommigen een haast onzichtbaar licht terroristisch kantje, ... KORTOM ... Van dan op dag waren ze veranderd in uitzinnige gekken. "Wat is er toch aan de hand?" vroeg juf. 

 

"CAR-NA-VAAAAAAAAAAAAAAAAAAL!" schreeuwden ze in koor ... 

Dank aan de mensen van het pannenkoekenfeest achteraf! Ze waren heel lekker; de pannenkoeken ;)!