Schoolblog

Donderdag 17 december is de laatste werkdag van juf Carine. Sinds 1979 is Carine een gepassioneerde leerkracht.  Ze werkte in heel wat verschillende scholen maar het overgrote deel van haar werktijd bracht ze in Sint-Lodewijk door. Ze blijft vooral gekend als de vaste juf van de peuter-kleuterklas van Jules!

Bij Carine leerden de kinderen naar school gaan, ze leerden omgaan met regels en afspraken en juf Carine bood ze ook veel houvast in een gestructureerde klasomgeving.

Dank je wel Carine, we zijn zeker dat je nog vaak eens zal binnenspringen om een handje toe te steken. Je bent altijd welkom maar bovenal moet je vaak genieten van de vele vrije tijd die je nu zal hebben.

Klik hieronder om naar het foto- en filmalbum te gaan van Carines 'laatste schooldag'.

https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3dEzjwkzkdySi_2nNHt2amfB9I8VvodZFEurfw9ip6CEDJpFcvNEiDi_1ELCec6auROzCucrS-ZYXR8tdxEcb7Mxz9CAfBqwOS5O5i9e3YOcM0kgjY9olBhLHU-BDUw54wfbh5tia_CFrXPG_2vV5Hw=w947-h710-no?authuser=0

Bij werkplekleren - uniek in Vlaanderen - sta je met beide benen in de praktijk. Twee dagen per week (meestal dinsdag en donderdag) zijn zes studentes op onze basisschool aanwezig. Ze komen terecht in een klas waar ze geleidelijk de taak van een leerkracht overnemen. Naast 'kijken' wordt verwacht dat ze 'meehelpen' en uiteindelijk ook zelf 'doen'. Zo leren ze geleidelijk de knepen van het vak. Binnen werkplekleren nemen deze zes toekomstige juffen hun leerproces in eigen handen. Onze basisschool biedt immers heel wat leerkansen. 

Onze school werkt voor het zesde jaar op rij samen met VIVES Kortrijk en biedt stageplaatsen aan voor studenten werkplekleren. We vinden het als school belangrijk om deze mensen een kans te bieden om zich te ontwikkelen tot leerkracht. Anderzijds willen we door onze samenwerking met de hogeschool het nieuwe concept 'Zin in leren! Zin in leven!' en de andere nieuwe onderwijsinzichten op de voet kunnen volgen en samenwerken om nieuwe methodieken binnen te brengen in onze school.

Meer informatie over werkplekleren in het kleuteronderwijs en lager onderwijs.