Schoolblog

In alle voorzichtigheid durven we stellen dat er vanaf maandag 11 juni terug warme maaltijden zijn van Esthio. Ook dit keer vernamen we alles via de pers en Esthio zelf. Het FAVV noch de geplaagde minster Ducarme hebben ons hierover geïnformeerd. We hopen dat deze berichten dan ook correct zijn...

Beste ouder(s)

Blijkbaar wordt een directeur geen rust gegund. Ik was deze avond bij vrienden op bezoek en vind bij thuiskomst onderstaande mail (die pas rond 20u40 werd bezorgd). Onbegrijpelijk hoe de basisscholen gegijzeld worden in deze situatie.
Ik heb daarnet de traiteur die ons de voorbije dagen uit nood heeft geholpen, Willequet, nog kunnen bereiken en kan iedereen verzekeren dat er donderdag 7 juni en vrijdag 8 juni (kleuters) warme  maaltijden kunnen aangeboden worden van traiteur WILLEQUET (nog niet van Esthio).

07/06 
Spinaziesoep

Spaghetti
Bolognaisesaus 
Worteltjes

08/06
Tomatensoep

Tongfilets op grootmoeders wijze 
Broccoli
Puree 

Deze morgen verzekerde Esthio me nog voor 100% dat er maaltijden zouden zijn vanaf donderdag. Ik bezorgde zoals gevraagd ook een attest aan de betrokken instanties dat de hele refter werd gepoetst, gedesinfecteerd en weer gepoetst. Dit kostte ons 15 werkuren, omgerekend een (nutteloze?) kost van 400 euro aan werkuren en speciale poetsmaterialen...

Ik wil nog eens mijn oprechte excuses aanbieden voor deze absurde en chaotische gang van zaken.

Het FAVV heeft nog steeds geen groen licht gegeven aan de firma Esthio om terug maaltijden klaar te maken en te verdelen, en dit zal wellicht ten vroegste vrijdag gebeuren.
We gingen op zoek naar een alternatief en de firma Willequet uit Kluisbergen zal de komende drie schooldagen warme maaltijden aanbieden. De andere scholen uit onze scholengemeenschap werken al jaren samen met dit bedrijf. We werken samen met dit bedrijf tot Esthio terug kan leveren. 

Wat er op het menu staat kan je hieronder lezen. Er zullen ook lactosevrije maaltijden zijn voor de kinderen die dat nodig hebben. Het volstaat om de keuze van je kind elke morgen op te geven aan de klasleerkracht.

Er zijn besmettingen met salmonella gesignaleerd bij schoolkinderen, wellicht door geleverde schoolmaaltijden. Ook onze school werkt samen met de leverancier Esthio, een zeer betrouwbaar bedrijf dat steeds met zorg omspringt met de strenge voedselnormen en ons hierover steeds informeert. Laat ons alvast afwachten wat het lopende onderzoek uitwijst.

UPDATES:

DONDERDAG 24 mei om 21u45
- geen warme maaltijden. Ouders zorgen zelf voor lunch. School voorziet iets voor ouders die de mail niet tijdig hebben kunnen lezen.

VRIJDAG 25 mei om 11U45
- maandag en dinsdag aanstaande zullen er nog geen warme maaltijden voorzien worden (zie interne mail naar alle ouders).

DISDAG 29 mei om 13u40
- vanaf donderdag zijn er terug warme maaltijden te verkrijgen op school. We doen tijdelijk beroep op de diensten van de firma Willequet uit Kluisbergen.

Gisteren (3 mei 2018) kregen we van LAGO (uitbater nieuw zwembad Zwevegem) te horen dat de we vanaf september per kind 2,40 euro zullen betalen voor een zwembeurt van 45 minuten. Dit is nog ééns 0,80 euro meer dan wat we nu al betalen aan sportpunt Zwevegem... Als we het busvervoer erbij tellen dan zal één zwemles bijna 5 euro kosten per kind. Sinds het verdwijnen van 'ons' zwembad in 2011 wordt het busvervoer door de Gemeente Deerlijk bekostigd, als flankerende onderwijsmaatregel. Uiteraard zijn we hier heel dankbaar voor.

Sinds 14 april is onze school nog wat 'groener' geworden. Tijdens het paasverlof werd op het platte dak van de eetzaal de roofing vernieuwd. Tegelijk werd een stevige laag isolatie geplaatst! Dit betekent ongetwijfeld een besparing op het gasverbruik: goed voor het milieu én de schoolcentjes...

Er werden ook 30 zonnepanelen geplaatst op het dak van school A (perfect zuidelijk georiënteerd). Met deze installatie willen we al ons elektriciteitsverbruik uit de zon halen. In combinatie met LED-verlichting lijkt ons dit zeker een haalbare doelstelling.

Bekijk hier de actuele energieproductie in onze school.

Klaar voor de 21ste eeuw, met dank aan AGION.

Unknown.jpeg Unknown.png