Naar het sprookjesbos...

Wij, de juffen, waren naar het sprookjesbos geweest. Maar daar hadden wij onze armband verloren. Een fee had onze armband terug gevonden en naar de klas gebracht, maar die was helemaal leeg, enkel de laatste parel zat er nog aan. De kleuters konden ons helpen om de armband terug te maken door parels te verdienen. 

We startten met het sprookje Hans & Grietje. We deden allerlei leerrijke spelletjes met de snoepjes van het snoephuisje waar Hans & Grietje terecht in kwamen. We versierden het snoeppotje voor de mama's en stopten er ook echte snoepjes in. De kleuters telden broodkruimeltjes die Hans had gestrooid om de weg niet te verliezen en we rijmden er op los. 

We zetten onze tocht verder in het sprookjesbos en kwamen zo aan bij Sneeuwwitje. We luisterden naar het verhaal én keken naar de film. We speelden een spelletje om de emoties beter te leren kennen en hoe we ons zouden voelen in bepaalde situaties. We sorteerden de 7 dwergen van groot naar klein. We speelden het spelleteje 'spiegelje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?' De juf beschreef een kleuter uit de klas en de kleuters probeerden te raden welk kindje eventjes de mooiste van de klas was. En zo maakten we onze spiegel voor bij ons geschenkje. 

De kleuters hebben al veel pareltjes verdiend en zo hadden we bijna terug genoeg om een nieuwe armand rond onze arm te dragen.

De tocht liep verder naar het volgende sprookje; Roodkapje. We zongen het liedje 'Hé Roodkapje waar ga je heen' uit volle borst, wogen de stenen die in de wolf zijn buik zaten, gooiden met de verteldobbelstenen en verzonnen gekke verhalen. De juffen speelden het verhaal van Roodkapje aan de hand van een poppenkast. De kleuters zaten met open mond te kijken en genoten van dit poppenspel. 
We maakten ons laatste cadeautje voor in het pakje voor Moederdag; de koekjes. 

Hadden we parels genoeg verdiend om terug een mooie armband te hebben? 
Ja hoor! Zéker en vast! De kleuters hebben hun uiterste best gedaan om genoeg parels te verdienen voor de armband terug te maken! Super gedaan hoor! 

De kleuters oefenden de voorbij drie weken héél hard om hun versje te kunnen opzeggen aan mama! Ze hebben dit super gedaan! Hopelijk hebben de mama's er ook van genoten! 

Kijk je mee hoe wij de tocht in het sprookjesbos hebben beleefd? 

Sprookjes