Oudste kleuters a (OKa)

Dinsdag gingen wij samen met alle kleuterklassen op schoolreis naar Jungle City ! 

Dit is een klein pretpark, waar er heel veel te doen is.
Er zijn binnenspeeltuinen, grote springkastelen, attracties, klim en klauter toestellen, ... 

De kleuters beleefden heel veel plezier en waren super flink! 

De afgelopen weken hebben we gewerkt rond de beroepen. We besproken de beroepen die onze papa's doen uitgebreid.  We keken ook naar foto's van onze papa. De kleuters brachten iets mee van papa en vertelden hierover aan de andere kleuters. 

De kleuters leerden over de timmerman, de loodgieter, de electriciteitsman, de architect en ook over de papa's die op een bureau werken. 

Ondertussen maakten we ons cadeautje voor de allerliefste papa's. 

We kregen een papa op bezoek. De papa van Nuria kwam samen met ons muziek maken. Hij bracht zijn accordeon en nog kleine instrumenten mee. We zongen een liedjes, mochten zelf mee musiceren en zelfs dansen op de muziek. 
Dankjewel papa van Nuria voor het leuke, muzikale bezoek! 

Deze week leerden we volgens de kleuters eens over 'niets'. 

Maar eigenlijk leerden we over veel meer dan we dachten! 

We werkten rond kleuren en vormen, groot en klein, meer en minder, ... We ontdekten en hele boel nieuw speelgoed in de klas. We kregen de kans om buiten te spelen in ons buitenhoekje (op het groen)! We luisterden naar verhaaltjes zonder prenten. 

We oefenden nog wat verder op ons STEM-vaardigheden en maakten nog een mooie bloem tijdens schrijfdans! 

Tijdens het spelen kwamen er heel veel gezelschapsspelletjes aan bod, daar leerden we samenspelen volgens afspraken en ons beurt afwachten! 

Wij, de juffen, waren naar het sprookjesbos geweest. Maar daar hadden wij onze armband verloren. Een fee had onze armband terug gevonden en naar de klas gebracht, maar die was helemaal leeg, enkel de laatste parel zat er nog aan. De kleuters konden ons helpen om de armband terug te maken door parels te verdienen. 

We startten met het sprookje Hans & Grietje. We deden allerlei leerrijke spelletjes met de snoepjes van het snoephuisje waar Hans & Grietje terecht in kwamen. We versierden het snoeppotje voor de mama's en stopten er ook echte snoepjes in. De kleuters telden broodkruimeltjes die Hans had gestrooid om de weg niet te verliezen en we rijmden er op los. 

We zetten onze tocht verder in het sprookjesbos en kwamen zo aan bij Sneeuwwitje. We luisterden naar het verhaal én keken naar de film. We speelden een spelletje om de emoties beter te leren kennen en hoe we ons zouden voelen in bepaalde situaties. We sorteerden de 7 dwergen van groot naar klein. We speelden het spelleteje 'spiegelje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?' De juf beschreef een kleuter uit de klas en de kleuters probeerden te raden welk kindje eventjes de mooiste van de klas was. En zo maakten we onze spiegel voor bij ons geschenkje. 

De kleuters hebben al veel pareltjes verdiend en zo hadden we bijna terug genoeg om een nieuwe armand rond onze arm te dragen.

De voorbije twee weken kwam het thema Pasen in onze klas binnenwaaien. 

We deden allerlei leuke dingen met eieren. Er was een eitjeszoektocht op het speelveld, we speelden een eierrace, we sorteerden eitjes, wogen met eieren, we deden een luistermemory met eitjes, ... 

De kleuters kozen zelf een liedje over de paashaas. Dat zongen we vaak in de klas en speelden hierbij ook een verstop spelletje met een eitje. 

We hadden een filisofisch gesprek in de klas: 'Wat was er eerst; de kip of het ei'. De kleuters bedachten er theorieen op los. 

De kleuters luisterden eerst naar 'Het aller mooiste ei van de wereld' en mochten daarna het verhaal zelf dramatiseren. 

In de knutselhoek konden de kleuters hun paasmandje weven. Wat was dat een nieuwe ervaring. De kleuters deden dit super goed! De kleuters versierden een eitje dat daarna in ons paasmandje mocht. 

Een kip tekenen, dat is moeilijk. Of toch niet? Tijdens de schrijfdans oefenden de kleuters op hun motoriek terwijl ze op een héél leuk liedje een kip konden tekenen (schrijfdans). 

Kijk je even mee wat we nog allemaal deden? 

 

Vorige week vrijdag was het ideale moment om van het zonnetje te genieten! 

Dit deden wij in de zandbak! En wat genoten de kleuters van het mooie weer en het spelen in het zand. 

zomerse dag

Ook deze vrijdag was het mooi weer en trokken we naar buiten. 

We speelden een estafette spel. Wat was dat spannend. Elke ploeg won één keer. 

Daarna mochten de kleuters vrij spelen op het speelplein en grasveld.