Vijfde leerjaar a

Klei, ijzerdraad, plakband, verf, spuitbus, klemmetjes, speldjes, oogjes... en iedereen maakte er iets speciaals en unieks van. Werk nog af met een aantal mooie foto's en het geschenkje voor Vaderdag is compleet!

vaderdag

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben de eer gehad om herdenkingsbloemen te maken in klei. Ter nagedachtenis van de Deerlijkse slachtoffers die stierven tijdens de eerste wereldoorlog. Deze bloemen zullen op 10 november aan het herdenkingsmonument geplaatst worden aan de kerk van Sint-Lodewijk.

herdenkingsbloemen

Spring in het rond was een sportnamiddag georganiseerd door SVS in de sporthal van Deerlijk, waar het vijfde leerjaar met veel enthousiasme naartoe ging. Een hele namiddag springen en bewegen... als dat niet plezant is! Door het vele bewegen zijn heel wat foto's niet zo scherp... sorry daarvoor, maar we konden echt niet lang stilzitten!

spring in het rond

Op dinsdagochtend 24 april konden de leerlingen van het derde tot zesde leerjaar naar het buurthuis komen voor een gezond ontbijt. En was het lekker? Ja! Absoluut! Lekker en gezond. Dat heeft gesmaakt! Dank je wel aan allen die ervoor zorgden dat we een gezond ontbijt konden eten op school.

gezond ontbijt

Dankzij meester Filip en juf Lore en de samenwerking met Vives kregen de leerlingen de kans om aan de slag te gaan met lego mindstorm: computationeel denken dus! Hoe kan je ervoor zorgen dat een robotstofzuiger je slaapkamer helemaal in orde brengt? En hoe zit dat met geluidjes maken en kleuren herkennen? Hier enkele foto's en filmpjes: 

computationeel denken