Tweede leerjaar a

De week voor de krokusvakantie zat vol leuke activiteiten!

We hadden nog maar net ons project van De ark van Noach afgerond (zie blog van 2b) en we kregen heel wat andere leerrijke lessen: de mama en papa van Warre kwamen langs in het thema 'Veiligheid' om wat meer over de politiewerking te vertellen. We leerden op een correcte manier de straat oversteken, mochten eens een combi verkennen en al onze spannendste vragen werden beantwoord (Hoeveel boeven pakten jullie al?!). Superbedankt voor jullie tijd en heldere uitleg, Malika en Brecht! Tijdens de lessen van Kunstkuur leerden we over het dierencarnaval, een nieuw lied en ons toneel van de Gruffalo voor een publiek brengen. Op woensdag is er steeds hoekenwerk en in één hoek leerden we onze tanden poetsen met Ben de Bever. Het tandenpoetsen duurt even lang als het Ben de Bever-lied (https://www.cm.be/gezond-leven/kind/mondhygiene/materiaal/ben-de-bever). Vanaf nu elke maand een tandenpoetskaart, joepie! Bij deze koude temperaturen was het een ideaal moment om te leren over het vriespunt en alle negatieve temperaturen. Onze caravalsweek zorgde ook voor veel jolijt: op maandag gekke kousen, op dinsdag éénzelfde kleur, op woensdag gekke haren/hoofden en op donderdag helemaal uit de bol! We werden toen ook getrakteerd op oliebollen, mmm, bedankt!

Het is poëzieweek!

Gedichten worden in de kijker gezet. En wat is er mooier dan spelen met woorden die als muziek in de oren klinken?

We mochten zelf een gedicht aanvullen en hetzelfde aanvulgedicht stond in de schoolagenda. Zou mama/papa/... hetzelfde woord vinden? Vele antwoorden waren mogelijk, dus dat gaf ons wat vrijheid om een woord te kiezen.

Juf las elke ochtend een natuurgedicht voor. Telkens bestudeerden we het: Rijmden er woorden? (Móet een gedicht wel rijmen? Er bestaat ook beginrijm/alliteratie) Welk deel van het gedicht bleef hangen? Wat vond je het mooiste/vreemdste/grappigste woord? ...

Vanaf nu zullen we elke morgen een natuurgedicht uit 'Ik wou dat ik een vogel was' lezen: er is eentje voor elke dag van het jaar! We leerden hierdoor intussen de Melkweg kennen, waarom bloemen dichtgaan tijdens de nacht, wat 'vocht' betekent, hoe 'een smeerboel van dooi' eruit ziet,... Boeiend!

 

" "

Tot een flinke week geleden kregen we les van juf Marthe. Zij deed drie weken stage in onze klas. Juf Marthe deed het heel goed en het was zó leuk! Hier nog enkele foto's met haar. We missen haar al! Maar juf Sarah is ook heel blij om weer te mogen lesgeven natuurlijk :) Het ga je goed, juf Marthe! Je wordt een prachtjuf. 

 

 

" "