Volgend jaar naar onze school?

Ouderraad

logo%20ouderraad_kleur_0.png

DOEL:

De meeste ouders kennen ons via het organiseren van evenementen zoals de Halloweentocht, de ouderfuif, het schoolfeest, de fietstocht en de 'ouderraad trakteert'. Ook voor de jaarlijkse (pannenkoeken)verkoop kloppen we bij jullie aan. De ouderraad zorgt immers voor financiële steun aan de school en aan de leerlingen. Alle inkomsten die ingezameld worden, gaan rechtstreeks terug naar de kinderen en de school. 
 
Zo zorgen we bijvoorbeeld voor de aankoop van materiaal, verfraaiing van de speelplaats, extra speelgoed en ondersteunen we verder waar nodig.
 
Elk jaar sponsort de ouderraad ook het Sintbezoek, het afscheidsfeest van het 6e leerjaar en de zeeklassen. 
 
We zijn er niet enkel om geld in te zamelen, maar ook om een brug te vormen tussen de school en de ouders. 
 
We proberen vragen, bezorgdheden en suggesties van ouders te bundelen en samen met de directeur en leerkrachten, tot antwoorden en oplossingen te komen. 
 
Er worden onderwerpen besproken die grotere groepen ouders of kinderen aangaan. Persoonlijke zaken komen niet aan bod. Daarvoor verwijzen we naar rechtstreeks overleg met leerkracht of directie. 
 
Een vertegenwoordiging van enkele ouders uit elk (leer)jaar is dus zeker betekenisvol. 
 
Themagroepen:
 
Sinds 2015 zijn we van start gegaan met onze themagroepen. De themagroep ‘groen op school’ ging de voorbije jaren heel concreet aan slag en zorgde voor groenere speelplaatsen. Ook nu staan zij nog in voor het verdere onderhoud. Intussen is er ook een 'klusteam' bijgekomen voor kleinere en grotere klusjes op school. De werkgroep sociaal zet zijn schouders onder activiteiten die ouders, kinderen en leerkrachten samenbrengen en 'team schoolfeest' werkt elk jaar samen met de leerkrachten een fantastisch schoolfeest uit voor jong en minder jong. Als laatste hebben we ook een team "ouderfuif" dat zich inzet voor een fijne avond vol muziek en dans.
 
Goed om weten: 
 
- De ouderraad vergadert een 4-tal keer per schooljaar. Daar wordt beslist wat wordt georganiseerd, hoe het budget wordt besteed,... Deze vergaderingen worden voorbereid door de kernleden. 
- Helpende handen komen niet naar de vergaderingen, maar kunnen helpen tijdens de activiteiten van het ouderraad.
- Elke ouder kan op elk moment in het schooljaar toetreden tot de ouderraad. Het volstaat een mailtje te sturen naar ouderraad@sintlodewijk.org
 
Kernleden:
 
Annelies Breda
Katrien Clapuyt
Hannelore Deweer 
Ine Vandemaele 
Frederiek Vanpeteghem
 
Contact of info via ouderraad@sintlodewijk.org
 

LEDENLIJST OUDERRAAD

VERSLAGEN OUDERRAAD

Blog

Meldpunt klokkenluiders

Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:

Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.

Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.

Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.