Volgend jaar naar onze school?

Jongste kleuters c (JKc)

Wat een deugniet is Piet toch...

Hij verstopte de cadeautjes, zette alle stoelen op de verkeerde plaats, veranderde de hoekenkaarten en prenten van plaats !

De cadeautjes hebben we gevonden door de tips die we van Sinterklaas kregen. Het één was al moeilijker te vinden dan het ander. Gelukkig hadden een paar kindjes goede zoek-ogen en hebben we ze allemaal gevonden.

Dank U Sinterklaasje voor de cadeautjes ! We zijn er heel blij mee...

Bakpiet heeft het super druk ! Zoveel koekjes en pepernootjes die hij nog moet bakken voor de kindjes en dan valt Kleine Piet en verliest de ring van Sinterklaas ! Gelukkig heeft iedereen geholpen om de ring zo snel mogelijk ongeschonden terug aan Sinterklaas te bezorgen.

Bakpiet moet ook taart, koekjes en cakejes bakken voor Sinterklaas zijn verjaardag. Want een verjaardag zonder taart is geen verjaardag...Hoeveel schepjes bloem heeft hij daarvoor nodig ? Hoeveel koekjes moet hij nog bakken ? Waar zijn de cakejes naartoe ? We hebben veel geoefend in het tellen van koekjes en pepernoten. We herkenden de plaatsen waar koekjes verstopt zaten op een foto. We proefden van al het lekkers. In ons lied is Piet zijn band geknald en in ons versje had hij verdriet omdat hij zijn mutsje niet vond. In de poppenkast zagen we dat Pinkie gek was op cakejes.

Er kwamen ook heel wat grootouders op bezoek. Ze woonden activiteiten bij en speelden daarna mee met de kleuters in de klas. Dat vonden we allemaal heel erg fijn.

 In de fluoweek hadden we het over hoe we ons veilig in het verkeer kunnen bewegen. Elke dag leerden we over het verkeer. Over de voertuigen en de voetgangers. Wat hebben we nodig om veilig op straat te komen als voetganger of fietser ? Op welke plaats op straat konden we voetgangers, fietsers en voertuigen vinden ? Mag je zomaar op straat lopen ? Wat betekenen de kleuren van de verkeerslichten ? 

We hebben voertuigen gesorteerd volgens plaats waar ze zich bewegen (op de aarde, op het water, in de lucht). We sorteerden de voertuigen volgens kleur. De filmpjes van Aya in het verkeer vonden we ook interessant. We zongen het liedje van rijden, vliegen, varen. We knutselden en leerden een liedje voor de grootouders. We hielden een wieltjesdag en er kwamen veel mama's en oma's voorlezen.

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje maar haar vriendjes laten op zich wachten. Ze wil haar vriendjes sneller aan tafel toveren maar hier en daar loopt iets mis… Zo zit er plots een varken, eend, spook en hond aan tafel. Hoe krijgt ze dat weer goed ?

In dit thema hebben we getoverd, spreuken geoefend en uitgevonden, heksensoep gemaakt volgens het recept van de heks, geluisterd naar verhaaltjes over Lotje en Mimi. We leerden een versje : 1, 2, 3. We probeerden spinnen te pakken die verstopt zaten in hun web (dat was best moeilijk), we zochten 2 dezelfde heksendingen op de lightpad. We hebben geteld hoeveel schepjes er in de heksenketel gingen. Op de verteltafel speelden we het verhaal van juf na met duplo. We regen bezemstelen volgens patroon, konden heksenwoordje beluisteren op de spreekmuur, spinnen tellen, het juiste toverdrankje zoeken, heksen op de juiste stoel zetten (volgens het aantal bolletjes op hun heksenhoed...

Elfje Zelfje was verdrietig. Ze is de bedeltjes van haar armbandje verloren in het sprookjesbos toen ze op bezoek ging bij Roodkapje, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, de drie biggetjes en de wolf en Goudlokje en de drie beren. Nu heeft ze al haar bedeltjes nodig om naar het sprookjesfeest te mogen. We wilden Elfje Zelfje helpen en gingen ook naar het sprookjesbos. Ondertussen leerden we herfstmaterialen sorteren, koekjes rondbrengen net als Roodkapje, een patroon vormen met edelstenen, Goudlokje haar haren teruggeven, beren sorteren volgens grootte, appels rangschikken van klein naar groot, met diamantblokken huisjes maken voor de beren, dikke en dunne takken sorteren, de sprookjes navertellen en spelen met popjes, magneetfiguren enz...

 

 

 

4 oktober was het werelddierendag. Hèt moment om eventjes stil te staan bij de dieren dicht bij ons. Dieren die lekker thuis wonen, maar ook bij dieren die nog niet direct een huisje hebben en eventjes in het dierenasiel verblijven en verzorgd worden. 

Verder staan we ook stil bij hoe we voor een diertje moeten zorgen, wat ze eten, hoe ze leven, wat er belangrijk is, wat ze leuk/niet leuk vinden, … 
Doorheen het thema kwamen huisdieren om bezoek : Piston, Ollie, Chloé, Butler, Speedy en Rookie het was leuk jullie op bezoek te hebben. We zijn blij dat we jullie mochten leren kennen. Het was een leuke en leerrijke ervaring.

Meldpunt klokkenluiders

Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:

Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.

Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.

Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.