Volgend jaar naar onze school?

Oudste kleuters c (OKc)

Rosalie werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje 'Happy Birthday Song for Children - HeyKids' (https://youtu.be/MmdBrYiftzI). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Rosalie vertelden ze elk op hun beurt een mopje. Op aanvraag dansten we ook nog eens samen op het lied 'Vuurwerk'. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Rosalie vol trots enkele van haar persoonlijke spulletjes. Rosalie nodigde ons ook uit om een luisterspelletje en een verstopspelletje te spelen met haar grote verjaardagskaart. Dat was spannend! Tot slot trakteerde Rosalie iedereen nog op popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Rosalie!

De lente is weer in het land en dat kunnen we duidelijk zien in de natuur. De Lieveheersbeestjes verlaten hun winterverblijf en worden weer actief. De knoppen aan de takken worden dikker en er komen nieuwe blaadjes of bloemen. In de lente zie je ook de eerste voorjaarsbloemen tevoorschijn komen. Tijd om naar buiten te gaan en te ontdekken… 

Terug in de klas trekken we de lentesfeer door: 

Arn werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Happy Birthday, Smurfs Style!’ (https://youtu.be/Bgx4w0lFIao). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Arn vol trots enkele van zijn persoonlijke spulletjes en vroeg hij een verzoeknummer aan ‘De dieren uit de dierentuin’. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Arn vertelden ze een mopje en leerden ze ons de dansmuziek van SKIBIDI kennen. Dat was grappig en stoer!! Tot slot trakteerde Arn iedereen op popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Arn!

In dit thema maakten de kinderen kennis met een heel bijzondere dame: Tante Netje. 
Tante Netje houdt van een proper klasje en een proper huis. Ook een propere en gezonde planeet vindt Tante Netje heel erg belangrijk. We hielpen Tante Netje om zorg te dragen voor de natuur. 
Tijdens de eerste dagen werkten we rond de mooie bloemen in en rond het huis van tante Netje: 
-    We legden bloemen in groepjes en telden en vergeleken ze met elkaar. De begrippen meest, minst en evenveel kwamen ruim aan bod. 
-    We deden aan computationeel denken. Door de code te kraken konden we met de mozaïeksteentjes een mooie bloem leggen voor Tante Netje!
-    Met verschillende soorten constructiemateriaal creëerden we kleurrijke bloemen. 
-    Het tikspel ‘Bloementikkertje’ was een groot succes. Op aanvraag herhaalden we het zelfs nog een keertje. 
Tante Netje houdt van een proper huisje, sorteert haar afval en is bezorgd om het milieu.
-    We konden een digitaal afval sorteerspel spelen aan de computers. 
-    We luisterden naar het grappige verhaal van ‘Viezeltje’ en leerden een liedje ‘Afval hier en afval daar’. 
-    We lieten ons inspireren door het verhaal van ‘Greta en de reuzen’. Samen met haar vrienden, vraagt Greta aandacht voor het milieu en het klimaat. 

Alyssa werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje 'Happy Birthday Frozen Style' (https://youtu.be/r5sA2JLvFPY). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Alyssa vol trots enkele van haar persoonlijke spulletjes. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Alyssa vertelden ze elk op hun beurt een mopje. Dat was grappig! Tot slot trakteerde Alyssa iedereen op popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Alyssa!

 

In aanloop naar het feest van Carnaval werkten we met alle kleuterklassen samen in een klasdoorbrekend thema.
Na een gezamenlijk startmoment op maandag gingen we direct aan de slag. 
-    We speelden met de eerste letter van de hoofddeksels in een letter – herkenningsspel met fotokaarten en plasticine. 
-    We maakten kennis met Mees in het prentenboek ‘De moedhoed’. Mees wou graag wat ‘dapperder’ zijn en daarom maakte hij samen met opa een hoedje van papier, een moedhoed. Wij vouwden ook een hoedje van papier en versierden het naar eigen smaak. 
-    Op woensdag mochten we naar de klas met een hoedje op. Wat vertelt jou deze hoed? 
-    Tijdens de godsdienstmomentjes gingen we dieper in op het onderwerp ‘feest’. Welke feestjes bestaan er zoal en wat je kan zelf doen om een feestje leuk en aangenaam te maken? We onderzochten deze vragen in groepjes en checkten onze bevindingen aan de hand van een filmpje van Mr. Bean. Gelukkig zijn wij wel bijdehand en weten we wat hoort en niet hoort op een feestje.
-    In het sorteer- en lottospel ‘Wie draagt de hoed?’ ontdekten we dat de hoed voor veel mensen nog altijd een belangrijk en noodzakelijk accessoire is.