Oudste kleuters c (OKc)

Er was een themavrije week in de klas. Er werden onder andere schoolrijpheidstesten 'Toeters' afgenomen, maar er was ook ruimte voor vrij spel: knopen rijgen, vriendschapskaartjes maken, met het circus van Playmobil spelen, het hondenasiel, … Juf Cassandra kwam ook langs voor een stem-activiteit: bouw een kasteel met 3 torens en zorg dat je de schaduw om het blad ziet. Verder was er ook nog een klasdoorbrekende namiddag met de kinderen van OKb en OKa. 

Iedereen had zijn mooiste carnavalskostuum aangetrokken en mocht paraderen op het podium. Heel wat ouders en grootouders kwamen kijken en wij dansten erop los! In de namiddag mochten we lekkere pannenkoeken gaan eten, mmm!car

 

We mochten met de hele klas op bezoek gaan bij Mirtan thuis. De ouders van Mirtan zijn heel muzikaal en hebben een kamer vol met instrumenten. Ruben, de papa van Mirtan, kon ons hierover heel veel vertellen! Wij waren heel nieuwsgierig en maakten kennis met een heleboel instrumenten. Sommige instrumenten waren bekend bij de kleuters, maar er waren ook een heel aantal ongekende en 'vreemde' instrumenten. De kinderen mochten zelf eens musiceren en hebben heel veel bijgeleerd. Nogmaals dank voor het gastvrije onthaal!

mez

We maakten in het thema muziek kennis met allerlei instrumenten. We deden een waarneming en deelden de instrumenten op volgens de snaar-, slag- en blaasinstrumenten. We maakten heel veel muziek, leerden een partituur lezen en uitvoeren. We knutselden muziekinstrumenten en luisterden naar muziek, hebben veel gezongen en gedanst!

muz