Oudste kleuters b (OKb)

Vandaag mochten we Sint en Piet verwelkomen op onze school. Spannend! En toen Sinterklaas ons vroeg of wij voor hem een liedje konden zingen, aarzelden we geen moment. 'Dag Sint, dag Piet, gegroet, hallo. Hé zie je mij want ik groet je zo...'. Meer dan 30 stemmetjes klonken vrolijk samen door de zaal en Sint en Piet vonden ons liedje heel erg mooi. Ze verwenden ons met een klaaskoek en een mandarijntje. Dat was genieten toen we terug in de klas kwamen. En nu kijken we verlangend uit naar de verjaardag van de Sint op 6 december. 

Sint

Feest in de klas want Tycho was 5 jaar. Voor zijn verjaardag maakte hij een koningskroon. Tycho koos ervoor om zijn verjaardag te vieren in de grote kring. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht hij een ballon opblazen. Tycho vertelde ook over wat hij zo graag speelt: boefje en agentje met grote zus Tilly. De keuze voor ‘zijn momentje’ was heel snel gemaakt want Tycho wou dolgraag het sprookje van ‘De kleine zeemeermin’ nog eens horen. Tot slot trakteerde hij iedereen op iets lekkers. Wat een leuk feestje! Proficiat Tycho!

Samen gingen we op reis naar verschillende eilanden: denkeiland, taaleiland, muziekeiland, beeldeiland, sameneiland, fijneiland, wereldeiland, beweegeiland, wil- en durfeiland. 
Deze stonden centraal tijdens de activiteiten en in de hoekjes. 

Dit kwam onder andere aan bod op de verschillende eilanden: 
denkeiland - smartgames 
taaleiland - woordjes zoeken bij de juiste prenten, verteldobbelstenen 
muziekeiland - luisteren naar verschillende genres muziek, zelf liedjes spelen op het keyboard 
beeldeiland - je bent een 'kei' in , mannetje met een hoedje van papier ontwerpen 
sameneiland - sjoelbak (volksspel)  
fijneiland - bloemen ontwerpen, mozaïk kunstwerken 
wereldeiland - reis rond de wereld met duplo 
beweegeiland - zelf een parcours maken, twister spel 
wil- en durfeiland - STEMopdracht: brug bouwen, knikkerbaan ontwerpen 

We ontdekten waarin we zelf een 'kei' zijn en waar we nog wat meer op willen oefenen. We mochten onze eigen kei versieren zoals we die zelf mooi vonden. We hielden kindcontacten waarbij de kinderen zelf mochten vertellen hoe ze het ervaren in de klas: waar spelen ze (niet)graag, met wie spelen ze graag, wat maakt hen blij/boos, waarover willen ze graag nog leren, ... Ook werden de KOALA testjes afgenomen deze week, flink gewerkt! 

Op het einde van het thema mochten we zelf aangeven bij welke eilanden onze talenten liggen en waar we het meest in gegroeid zijn. 

Feest in de klas want Tille was 5 jaar, ze koos ervoor om haar verjaardag te vieren in kleine kring. Voor haar verjaardag maakte ze een sprookjeskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Tille een ballon opblazen. Ze vertelde over haar lievelingsspeelgoed: haar Rapunzel barbiepop, een stickerboek van Anne en Elsa en haar regenboog springveer. Ze toonde aan de kindjes wat ze hier meestal mee speelt. Na het traktaatje koos Tille voor een sprookje van Assepoester. Wat een leuk feestje! Proficiat Tille!

Op de laatste dag voor de herfstvakantie namen we afscheid van ons klasgenootje Amy. Amy verhuist in de vakantie en gaat daarna naar een nieuwe school. Tijdens een afscheidsmomentje zetten we haar een hartjeskroon op, vertelden we haar hoe lief ze altijd was voor iedereen en hoe erg we haar gaan missen. Amy had als symbool het zonnetje en ze was ook altijd een echt zonnetje in de klas. Amy, dank je wel voor het gezond traktaatje en het ga je ongelooflijk goed op je nieuwe school. We wensen jou en je gezin het allerbeste. 

Ergens in het donkere bos was een heel slimme muis op pad maar ook een vos, een uil, een slang en een … Gruffalo. Zo’n monster met scherpe klauwen, paarse stekels, slagtanden en op zijn neus een gifgroene wrat. Maar bang waren we niet! We keken en luisterden naar het verhaal van de Gruffalo met het maxi – boek en de film, speelden met natuurmateriaal als herfstbladeren, takken en noten, leerden de letter ‘G g’ van Gruffalo voelen en herkennen, musiceerden met ritmestokjes, dramatiseerden het verhaal en speelden met het rijmversje ‘Oh no de gruffalo’. Verder beschilderden we een herfstdoos en decoreerden ze met paddenstoeltjes in klei, een huisjesslak, een geknutselde herfstboom en een gelakte denappel voor wie dat ook nog wou. Tijdens de godsdienstmomentjes gingen we wat dieper in op het verhaal van de bomen en de zaadjes. Er bestaat ook zoiets als uilencake of slangenpastei maar wij bakten Gruffalo poten. Mmmm, een lekker hapje was dat! Tenslotte konden we ook nog een sterke brug bouwen voor de Gruffalo en zijn kind en genieten van een heerlijk ontspannende rugmassage. Nee, de Gruffalo vergeten … dat doen we niet zo snel!

Feest in de klas want Lotte was 5 jaar. Voor haar verjaardag maakte zij een hartjeskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Lotte een ballon opblazen. Ze vertelde over haar lievelingsspeelgoed: haar barbiepop die muziek kan maken en licht kan geven, het paard van bij haar barbiepop en het nieuwe K3 liedjesboek waar ze zelf de liedjes kan naspelen door het volgen van de partituur. Na het traktaatje koos Lotte voor het sprookje van de kleine zeemeermin. Wat een leuk feestje! Proficiat Lotte!