Oudste kleuters b (OKb)

Voor de STEM - activiteit trekken de oudste kleuters regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Activiteit 5: Ooievaar zit er wat triestig bij. Hij droomt weer van een verre reis naar een plek waar hij nog nooit is geweest maar door de verstrengde coronamaatregelen is reizen verboden. Uil heeft een idee. Hij kent een bestemming waar Ooievaar vast en zeker heen mag. Als het donker is zien we die plek in de verte. Soms is die plek rond maar soms ook halfrond. Weet Ooievaar aan welke plaats Uil denkt? Wie van de kleuters kan een raket maken zodat Uil en Ooievaar samen op ruimtereis kunnen? De kinderen maken een raket en ontdekken hoe je die kunt lanceren. Daarna kijken ze hoe ver de raket komt. De kinderen leren over ruimtereizen en fantaseren over een reis naar de maan.

We konden tijdens deze week vijf sleutels verdienen door verschillende activiteiten te doen. 

1. een kettingslang losmaken met verschillende sloten

2. een strijkparelsleutel maken

3. een memoryspel van sleutels spelen

4. een zoek en vindspel van sleutels

5. telkaarten van sleutels

de meeste kleuters verzamelden alle vijf de sleutels. bravo!!

 

ruimte

Wat was dat leuk in de ruimte...

We leerden over een raket en het ruimteship. We konden raketten bouwen met bouwblokken en blikjes. We speelden een zoekspel met de sterren.

Wat was het lastig om onze ruimtehelm te maken: onze ballon werd beplakt met heel veel lijm en papier maar owee, al die laagjes op elkaar...

Onze eerste jarige werd ook gevierd in de klas: Saar werd 5 jaar. Bravo!!!

Voor de STEM - activiteit trekken de kleuters regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Activiteit 4: Het is bijna Kerstmis. Kleine Beer, Grote Beer en Lange Beer zitten samen rond de kerstboom en maken muziek. Dat doen ze vaak want het muzikale berentrio is dol op samen zingen en musiceren. Grote Beer en Lange Beer zingen kerstliedjes en Kleine Beer rinkelt met de belletjes. Maar plots rinkelen de belletjes niet meer. Kleine Beer trekt gekke bekken in een grote kerstbal en lacht.  Al zijn aandacht gaat uit naar de kerstbal en hij denkt niet meer aan meespelen. Wat ziet Kleine Beer toch in die kerstbal?

We beleefden heel wat in onze jungleklas.

we deden een onderzoekje hoe het komt dat het daar heel warm en vochtig is. We leerden de dieren kennen die daar leven. We leerden over schutkleuren en camouflage.

We maakten een regenbuis met gips en ecoline en ohwee onze handen waren vuil...

Tijdens het vrij spelen konden we hutten bouwen, dieren knutselen, dieren onderzoeken, spelen met de ark van Noah, memory met dierenvachten,....

https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3d8cc-nW2zIENNX14pRCGuYrzPrGRslAwQhxNaVC6DIGnODj5ljOil8_67Qbm1naqURVCTMnSWqFwJkXQk5EuTfu9lxsh8npo2FeF9N7-gNlpMZF9OVOMyggFcMKrHnZUSV4RnsEymfPKgkARY6TWarbg=w974-h730-no?authuser=0