Oudste kleuters b (OKb) Leerkracht 20 augustus, 2031 - 20:19

Met alle klassen van team 2 (oudste kleuters b, 1e, 2e en 3e leerjaar) organiseerden we vorige week de tweede projectweek van dit schooljaar. Met carnaval in het vooruitzicht kozen we ervoor om te werken in het thema muziek. We startten de week met een gezamenlijk muzikaal moment. Daarna volgden de verschillende workshops. De meesters van het 1e leerjaar en de kleuterjuffen werkten samen om de groep jongste kinderen te begeleiden. Meester Frederiek zorgde voor het vocale gedeelte met een intensief zangmoment.  Meester Filip organiseerde het instrumentale gedeelte en de kinderen leerden musiceren met de boomwhackers. Bij juf Isabelle kregen de kinderen een aantal muzikale doe - opdrachten te verwerken. Juf Katrien liet iedereen dan weer kennismaken met het muzikale sprookje 'Peter en de wolf', een stukje klassieke muziek op kindermaat. Alle kinderen van team 2 werden ook uitgedaagd om tijdens een STEM - activiteit iets te bouwen dat muziek kon maken en dat ze gemakkelijk konden meenemen naar het slotmoment. Apotheose van de week was dan ook de presentatie vanuit enkele werkgroepen en de stoet met de zelfgemaakte instrumenten. En zo marcheerden we met team 2 een leuke, leerzame en swingende projectweek uit. 

Een bijzondere dag voor Bent. Proficiat!

verjaardag Bent

Leerkracht 18 februari, 2019 - 12:39
Op de bouwwerf

Op onze school zijn de werken volop aan de gang. De kleuters waren heel nieuwsgierig en stelden veel vragen, dus besloten we om het thema bouwen uit te werken.

We gingen een kijkje nemen wat er al allemaal veranderd was op school: we zagen duidelijk hoe de elektriciteit wordt gelegd, een nieuw deurgat werd uitgekapt, een nieuwe vloer werd gelegd, … We gingen ook eens op bezoek naar een echte bouwwerf waar een huis werd gebouwd. We zagen een grote hijskraan, een betonmolen, de keet, het geraamte van het dak, een pallet bakstenen, de isolatie, …

Verder leerden we een stevig huis bouwen met lego, we tekenden een voortekening van een huis en timmerden dit op een plankje, we hebben hebben met nagels, schroeven, bouten, moeren gewogen, gemeten en geteld en we deden een waarneming van de gereedschapskist.

In de godsdienstmomenten luisterden we naar het verhaal van het huis op de rots en zochten we uit in welke situaties we een stevig fundament kunnen zijn voor anderen.

In de klas konden we spelen met bouwvoertuigen, er werd een echte timmerhoek ingericht, we bouwden bouwkaarten na, ...

Leerkracht 14 februari, 2019 - 12:06
Een bijzondere dag voor Lola. Proficiat!

Lola

Leerkracht 29 januari, 2019 - 17:36
Een bijzondere dag voor Mauro. Proficiat!

d

Leerkracht 29 januari, 2019 - 14:10
Thema Restaurant door werkplekstudenten juf Louise en juf Justine

Na de feestdagen leek het ons een leuk idee om het thema ‘restaurant’ de klas binnen te brengen. De kleuters kregen een poppenspel met

keukenmaterialen te zien en we bouwden het eerste deel van de klas om tot een echt restaurant waar de kleuters verschillende rollen op

zich konden nemen. Een rol als chef-kok, souschef, ober, afwasser, barman/barvrouw, enz. Dit was de start van ons avontuur in de OKb - klas waar wij drie weken lang de plaats van juf Katrien en juf Isabelle mochten innemen. 

Een greep uit de vele activiteiten die we met de kinderen deden: 

Leerkracht 26 januari, 2019 - 08:28
Een bijzondere dag voor Axelle. Proficiat!

dd

Leerkracht 21 januari, 2019 - 14:38
Een bijzondere dag voor Lucas. Proficiat!

Lucas

Leerkracht 10 januari, 2019 - 13:16
Een bijzondere dag voor Marte. Proficiat!

m

Leerkracht 7 januari, 2019 - 14:07