Oudste kleuters b (OKb)

In de derde en laatste week van het klasdoorbrekend thema met OKc, laten de dino's ons nog niet los. We doen aan schrijfdans met 'de vulkaan', onderzoeken wat de impact is van vallende voorwerpen op een dino landschap, houden een muzisch groepsmoment met zang, voordracht en dans en organiseren als apotheose een feestelijke groenten - receptie. We hebben genoten van het samen spelen en werken én van de dino's. 

3e week - dino's

 

Het werd een goedgevulde tweede dino - week met activiteiten zoals de vulkaanproef voor beide klassen, een dino knutselen met Play Maïs, het aanleren van het versje ‘Dinoverdriet’, de godsdienstige verwerking van het thema ‘Stilte’ met het tekenen van stilte – ervaringen,  het in elkaar puzzelen van skeletten, het schilderen van een dino, het spelen van een tel – dobbelspel in groepjes, het maken van een poster met juf Joyce en het loop – en tikspel ‘Pas op voor Ruigtand’. 

Vele miljoenen jaren geleden en nog voor er mensen op de aarde rondliepen, regeerden de dinosaurussen over de wereld. 65 miljoen jaar geleden zijn ze vrij plots van de aardbodem verdwenen en veel mensen zijn nog steeds in de ban van deze bijzondere dieren.

Juf Isabelle (OKc) en ikzelf (OKb) kozen dit thema als onderwerp om 3 weken klasdoorbrekend te werken. We willen de kinderen alle kansen geven om elkaar nog meer te ontmoeten en nog beter te leren kennen. Daarom ontdekken we in de volgende weken SAMEN de fascinerende wereld van de dino’s, hoe ze er uit zagen, hoe ze leefden, wat ze aten en waarom ze zo geheimzinnig van de aarde verdwenen. De fotoreeks volgt het dagboek van de 1e week.

De week na de Krokusvakantie hielden we een themavrije week. Iedereen werd uitgenodigd om iets bijzonder, speciaal, grappig of uniek mee te brengen naar de klas. Op deze manier konden we de week zinvol invullen met de voorstelling van de spulletjes, nieuwe spelletjes, de uitwerking van het prentenboek ‘Flamingo’ met een filosofisch gesprek over veerkracht, het bezoek van enkele knuffeldieren en van de enige echte, springlevende hond MAX en nog zoveel meer. De oudste kleuters van onze klas maakten ook de schoolrijpheidstest Toeters. Verder werkten we nog eens een namiddag klasdoorbrekend samen met alle kleuters van OKa, OKb en OKc en op het einde van de week organiseerden we een klein feestje.

Op de dag van Carnaval verloopt alles een beetje gek en dat is leuk en verrassend. Alle kinderen zagen er heel mooi uit in hun beste verkleedpak en presenteerden vol trots hun outfit. Na de speeltijd kon iedereen zich nog eens showen op het defilé voor ouders en grootouders. Door een lege batterij, missen we jammer genoeg foto’s van de lagere klassen. In de namiddag genoten we van overheerlijke pannenkoeken en een drankje van één van de kleuters. We werden bijzonder goed gesoigneerd en geholpen door de kinderen van het 5e leerjaar. Bedankt aan iedereen!