Oudste kleuters b (OKb) Leerkracht 20 juli, 2031 - 23:58
Allemaal beestjes op schoolreis in de Zonnegloed

We beleefden een gezellige, leuke en leerrijke dag tussen de dieren in dierenopvangcentrum De Zonnegloed te Oostvleteren. Hier krijgen verwaarloosde of in beslag genomen wilde dieren een nieuwe en gelukkige thuis. Er leven meer dan 100 verschillende soorten dieren die allemaal heel goed verzorgd worden door de dierenverzorgers. Mooi is dat!

schoolreis

Leerkracht 12 juni, 2018 - 21:29
Over kleine en grote superhelden

Onder het motto ‘Superhelden’ stond heldenmoed en kracht centraal in dit thema. Alle kinderen brachten een geheim pakje mee naar de klas dat op één of andere manier gelinkt kon worden aan hun favoriete held. Iedereen werd ook uitgedaagd om een goede daad te stellen en een superheldenster te verdienen. Daarnaast bundelden de kleuters de krachten om een puzzel van 100 stukjes te maken en een superheldenparcours af te leggen. Er werden ook cadeautjes gemaakt voor superheld papa en de leerlingen van het 6e leerjaar brachten een zelfgeschreven stukje poppenspel dat door alle kleuters gesmaakt werd. Proficiat aan alle kleine en grote superhelden!

Leerkracht 12 juni, 2018 - 20:09
schoolfeest

De derde kleuters uit de klas van juf Katrien traden zaterdag op het schoolfeest op, samen met de mama van Mauro. 

Het werd een leuk indianenfeest op het grote podium.

En daar kregen we enkele leuke foto's van...

schoolfeest

Leerkracht 4 juni, 2018 - 18:52
Water en wind bij meester Gregory in de klas

Afgelopen week had meester Gregory de leiding in de klas. Het onderwerp van zijn stagethema was 'Water en wind'. De kleuters konden via een proefje zien hoe wolken ontstaan, speelden allerlei waterspelletjes waaronder een waterestafette spel, maakten een waterschilderij met een octopus en speelden een dobbelspel met gekleurde aquariumvisjes. Op het einde van de week trakteerde de meester met zelfgemaakte cake en het werd een emotioneel afscheid voor iedereen. Dag meester Gregory! We hopen je zeker nog eens terug te zien op het schoolfestival van zaterdag 2 juni.  stageweek water en wind

Leerkracht 18 mei, 2018 - 20:26
Alle kleuters werden verrast op een gezond ontbijt

Een goed ontbijt geeft de nodige brandstof om de dag te starten en dat konden alle kleuters aan den lijve ondervinden met dit lekker en gezond ontbijt. Dank je wel aan de werkgroep voor de goede organisatie en aan alle helpers!

gezond ontbijt

Leerkracht 13 mei, 2018 - 22:10
Schoenen uit... en op blote voeten in het zand

zandbak

Leerkracht 13 mei, 2018 - 21:41
Thema: Schoenen

In de periode na de winter tonen veel kinderen grote belangstelling voor ‘nieuwe schoenen’. Vandaar dat we dit onderwerp kozen als nieuw thema. We richtten een schoenenwinkel in, transformeerden een oude schoen tot een cadeautje voor Moederdag, speelden allerlei spelletjes met onzichtbare schoenen, leerden schoenen sorteren en ordenen, experimenteerden met het poetsen van schoenen en het rijgen van veters, ontwierpen een bescherming tegen water voor de pantoffels van pop Sofie (STEM) en deden de waterproef met custardpoeder.  We profiteerden van buitenspeeldag en van enkele warme dagen om regelmatig naar buiten te trekken. Bovendien kwam meester Filip ook nog eens langs om robot Dash te introduceren. 

Leerkracht 13 mei, 2018 - 21:05
Het allermooiste ei

De afgelopen week beleefden we een kort maar krachtig Paasthema rond het prentenboek 'Het allermooiste ei'. We schilderden eieren, knutselden een kip, haalden een echte kip binnen in onze klas, deden aan bewegingsexpressie met dieren die eieren leggen, woonden de toneelvoorstelling 'STOF' bij, deden met de klas ook mee aan het solidariteitsmaal en namen afscheid van klasgenootje Noa. Vrolijk Pasen!

Het allermooiste ei

Leerkracht 31 maart, 2018 - 21:39
Oh, wist ik maar iemand die jarig is - Proficiat Nore

 

We kennen iemand die jarig was. Nore, van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag!

Nore

Leerkracht 28 maart, 2018 - 14:15