Volgend jaar naar onze school?

Jongste kleuters c (JKc)

Mama Loa (Flamingo) heeft 4 kleintjes. Ze zijn echter alle 4 de wijde wereld ingetrokken en wij moesten ze helpen terug te komen. Door hun talenten uit te spelen konden we ze terugvinden. Maar... wat zijn dat ? Talenten en hoe weet ik wat mijn talent is ? We probeerden heel veel dingen uit, in dit thema om te achterhalen waar we sterk in waren. Is dat knutselen, samen spelen, nadenken, helpen, bouwen, lief zijn,... ?

We kregen bezoek in onze klas... elke dag kregen we een aanwijzing dat er iemand in onze klas geweest was : een gebruikt kabouterservies, kabouterthee (die we dan ook mochten proeven), maïs (om popcorn te maken en te proeven), mini-voetstapjes (we volgden het spoor en maakten zelf een spoor met sorteerstenen), een huilende kabouter op een steen, geluiden uit het bos, verstopte kaboutermutsen, kaboutermuziek, kabouters om te sorteren,... We luisterden naar deze verhalen : Hotze, de botskabouter; De kaboutermuts; Heksje Mimi en de kabouter. Samen met de jongste kleuters mochten we genieten van Tiktak, modeshow en we keken samen een kabouterfilm : de kabouterschat. Met alle kleuters mochten we naar een mimispel van de juffen kijken, samen dansen en meestappen in de stoet.

Het ruimteschip van Spatjes mama en papa was geland achter de school op het plein. Mama en papa waren op zoek naar een Aardse lekkernij en hadden Spatje opgedragen niet ver weg te lopen. Maar Spatje had een heel groot huis gezien en was nieuwsgierig. Toen zijn mama en papa alleen vertrokken want ze moesten voor het licht werd terug op de maan zijn. Ze vonden de weg door naar de sterren te kijken. En Spatje bleef verdrietig en alleen en bang achter...

Spatje mocht logeren in onze klas en vertelde in ruil verhalen over de ruimte. Zo leerden we moeilijke woorden als ruimteveer, lanceren, astronaut, planeet... Hij deed zelfs na hoe een maanwandeling eruit zag en dat vonden we erg grappig !

Nu is Spatje weer op de maan en we missen hem eigenlijk een beetje...