Jongste kleuters b (JKb) - Oudste kleuters a (OKa)

Kamperen in een tentje, worstjes op de barbecue, rollebollen in het gras, een lampje in het donker, gezellig rond het kampvuur, schaduwen en geluiden, een sapje of een pintje bier, genieten van het mooie weer...

Samen was het reuzegezellig...

(foto's van onze barbecue kan je vinden in een voorbije post : 'Wie komt kamperen op onze camping ? 'van juf Katrien)

 

thema kamperen

Wat een mooie, leuke dag ! 

's Morgens mochten we starten op het speelplein. De olifantjes, vliegtuigjes, kikker, gorilla en slang waren een ware belevenis. Alles was spannend en moest uitgeprobeerd worden.

Na onze lekkere lunch op het (ons toegewezen) picknickplekje vertrokken we richting dierenpark.

Heel wat beestjes waren ons onbekend... namen als stokstaartje, kapucijnaap, woestijnrat, cavia, alpaca waren moeilijk om te onthouden.

Ook in dat deel van het park ging ons avontuur verder... bootjes waar we zonder de juf in mochten,

dinosaurussen... ja echt ! Een echt 'reuze'rad, paddenstoelen waar kabouters in wonen...

We hebben genoten !

In het thema ‘Kamperen’ richtte juf Petra een volledige kampeervoormiddag in voor de kleuters. Leuke buitenspelletjes als cricket, badminton, bellen blazen, ballon meppen, krijttekenen, … stonden op het programma. De kinderen genoten volop van het mooie weer, het spel in de buitenlucht, de verfrissende waterspelletjes en het gezellig samen zijn op de camping. Even voor de middag ging de barbecue aan en de heerlijke geur van vuurkruiden trok onmiddellijk veel aandacht. Iedereen mocht aanschuiven voor een zacht broodje met een worstje. En het was genieten van de lekkerste hotdogs ooit!