Prinses en de kikker

Op maandag kregen we bezoek van een wel heel eigenaardig wezen... Een kikker die constant riep 'kus mij, kus mij, kus mij!'. Na lang aarzelen durfde uiteindelijk een kindje van de klas de kikker kussen en zagen we hoe hij veranderde in een prins. We luisterden naar zijn verhaal hoe hij betoverd werd in een kikker en hoe hij gekust moest worden door een prinses om terug een prins te worden. Daarna mochten de kindjes het verhaal met de poppen naspelen. 

We leerden samen grote kastelen bouwen, diamanten sorteren, buigingen maken, kettingen met patronen maken, zwaardvechten zoals de ridders, schilderden portretten op ridder en prinsessen papier, mochten de kastelen bouwen van klein naar groot, ... 

Ook deden we eerste echte werkjes: het kasteel vol plakken met vakjes, patronen kleuren en keken we bij een oefeningetje naar 'welke kroon is anders'. Dit waren vrije werkjes, niet ieder kindje heeft hiervoor gekozen. 

Zoals goed opgeleerde prinsessen en ridders zorgden we ervoor dat onze speelplaats er super netjes bijlag. We deden alle papiertjes in de vuilbak en verzamelden alle verloren doosjes in de bak van de verloren voorwerpen. 

Blije juf met al die lieve prinsessen en stoere ridders! 

Nog eens feest want de kikkers kwamen op bezoek voor de jarigen van mei!