Jongste kleuters a (JKa)

We maakten kennis met broertjes en zusjes. Wij kunnen veel meer dan baby's.  Kleuters ontdekken aan de lijve wat kleine kinderen nog allemaal moeten leren. 

Er was een hoog zwangere mama, er was een mama die juist bevallen was, er kwam een mama wortelpuree maken, een andere mama toonde de kinderwagen en de gordel van de autostoel, een andere mama ververste de pamper.  Wat waren de kinderen allen vol bewondering en de grote broers en zussen waren heel trots. 

Wij zorgden ook goed voor onze baby in onze buggy, we maakten samen wortelpuree en gaven de baby's een badje. 

Voor een keer mochten er fopspenen in onze mond in onze school.   Ha,ha het waren geen echte tuutjes, maar foptuutjes of snoeptuutjes genoemd. Dit vonden ze super. 

Voor de vakantie hebben we even stil gestaan bij de "dood". Jules was verdrietig dat zijn oma er niet meer was.  We hebben verteld over oma via prenten, wat ze zo graag deed.  Zo vergeten we een beetje het genis van oma. 

We namen ook deel aan "Mooimakers".  Samen met de klas van Juf Tine, ruimden we de omgeving van de school op.  

Tijdens het dansje beelden ze het verdrietig kaboutertje uit.

Nu werken we rond de baby, samen met twee nieuwe kleuters, Alexander en Lucas. 

" "

 

Ook jonge kinderen leren met respect om te gaan met de natuur. 

 Afval ophalen en sorteren. In en rond de school zochten we de containers om ons afval juist te sorteren.  Met het glas stapten we naar de glascontainer, met onze oude batterijen gingen we de winkel binnen.  Het papier hebben we verzameld in de gele container van onze school.   De fruitresten liggen te rotten op de composthoop in het schoolbosje. 

Er werd een knutselwerkje gemaakt met allerlei natuurlijk materiaal.

" "