Vierde leerjaar b

Deze week is het de Week van het Bos en dus mocht een uitstap naar het bos niet ontbreken!

We trokken onze regenlaarzen aan en met de bus gingen we richting Tiegembos. Na onze picknick gingen we het bos in. Daar onderzochten we de lagen van het bos en kregen we allerlei opdrachten van de juffen. We gingen op zoek naar bodemdiertjes en bekeken deze onder de loep. Ook zwammen hebben we van dichtbij bestudeerd met een spiegeltje. We verzamelden heel wat verschillende bladeren en vruchten en ook de regels van het bos hebben we uitgebeeld.

Het was een leerrijke namiddag, midden in de natuur!

...

Weten wat de verkeersborden betekenen is natuurlijk heel belangrijk. 

Daarom oefenden we vorige week de verkeersborden a.d.h.v. verschillende spelletjes.

We speelden kwartet, domino, ganzenbord, een vliegenmepperspel en 'Welk verkeersbord is het?'. 

Kijk maar even naar de foto's!

...

Vandaag kwamen we heel wat meer te weten over de Drie Groten van Deerlijk: Pieter Jan Renier, Hugo Verriest en René de Clercq. Samen met de gidsen gingen we even terug in de tijd en leerden we wie deze mannen waren en wat ze allemaal deden. We namen ook een kijkje in de Sint-Columbakerk waar we heel veel bijleerden over de geschiedenis van de kerk. Daarna bezochten we het huisje en het museum van René de Clercq. Daar vertelden de gidsen hoe René de Clercq er samen met zijn grote familie leefde. Het was een heel boeiende en leerrijke namiddag!

Nogmaals dank aan de (groot)ouders die ons hielpen met het vervoer!
 

 

..

 

Vandaag begon het eerste atelier! Samen met de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar doen we elke week een nieuwe activiteit bij telkens een andere juf of meester. In onze klas leren we een schimmenspel maken van begin tot eind!

We bedenken zelf een verhaal, maken onze eigen popjes en dan oefenen maar! 

PS: elke week komen er foto's bij van de andere groepjes ;-). 

...