Vierde leerjaar a

Als afsluiter van de laatste schooldag voor de paasvakantie werden we beloond met een leuke film. We keken naar de film 'De prins van Egypte', die perfect aansluit bij ons thema 'Het leven van Mozes' van godsdienst.

's Middags smulden we ook van het sober maal in het zonnetje.

En nu... genieten van de paasvakantie! 

Film voor paasvakantie 

Binnen ons thema 'chocolade' leerden we ook over de verschillende smaken en waar je die kan proeven op de tong. Dit hebben we uiteraard eens uitgetest door producten met de verschillende smaken (zuur, zout, zoet, bitter en umami) te proeven. Het ene viel iets meer in de smaak dan het andere... Proeven maar

Vandaag herhaalden we de leerstof WTMM op een heel leuke manier. In duo's streden we voor de eerste plaats in de quiz op Kahoot! Op laptops en tablets kregen we verschillende vragen en moesten we zo snel mogelijk het juiste antwoord aanduiden. 

De ideale herhaling om onze kennis te testen voor de toets!

Quiz Kahoot!

Dag lieve kids,

Vandaag was de laatste keer dat juf Annelies in de klas stond. Jullie hadden graag een klasfoto gemaakt samen met juf. Maar ééntje is geentje. Dus als je klikt op de foto kan je ook de gekke bekkenfoto, de stoere foto en de andere foto's bewonderen.

Klasfoto's

Veel plezier! 

Het vierde, vijfde en zesde leerjaar werkte de voorbije week rond voeding.

Elke les stond in het teken van voeding. Zo leerden we over de korenmolen, we leerden over eieren, we berekenden recepten voor meerdere personen. We leerden online shoppen en prijzen vergelijken. Ook probeerden we een ei van grote hoogte te laten vallen zonder dat het brak! En als apotheose maakten we lekkere smoothies klaar.

Hieronder kan je enkele foto's en filmpjes zien van onze vallende eieren. Maar liefst 7 van de 9 eieren overleefden de val!