Derde leerjaar b

Wisten jullie dat onze hersenen ons soms voor de gek houden? We maakten in de klas draaikaartjes of om het geleerd te zeggen thaumatropen. Dat zijn optische illusies die ons laten denken dat er iets is, wat eigenlijk helemaal niet zo is. Een gele smiley? Maar eigenlijk zie je enkel een geel kaartje of een smiley zonder achtergrond. Deze week gingen we ermee aan de slag! Het Franse woordje werd deze week voorgesteld door Elias! Hij heeft dit schitterend gedaan, dankzij hem weten we nu hoe je een aap, olifant, muis, koe en vos moeten zeggen in het Frans! Hij heeft ons zelf even op de proef gesteld met een kort spelletje. Dank je wel Elias! 

Cijferen was nog nooit zo leuk als deze week! Nu we + en - min of meer onder de knie hebben, mochten we aan de slag op de Chromebooks. Op die manier oefenen we het cijferen op een andere manier in! 

Na een rustige vakantie zien we elkaar terug! De robots waren eindelijk af. Een presentatie dus! Al onze robots kunnen iets speciaals om zo een betere wereld te krijgen.  Opnieuw hebben we weer veel bijgeleerd. Deze week leerden we de zintuigen wat van dichterbij kennen. We gingen ook bij juf Eveline en juf Lore! Elke juf had een ander zintuig. Bij juf ging het over de tastzin. We mochten op onze blote voeten op de speelplaats voelen. We waren aangenaam verrast van hoe zacht de schors voelde! Je kan op de foto klikken om meer te zien! 

Deze week was er een gedichtenwedstrijd in de klas. We mochten als echte dichters aan de slag en schreven onze eigen gedichten. Daarna mochten we allemaal stemmen en de winnaars zijn... Elias en Olivia! Hoera! Iedereen mocht een eigen gekozen gedicht voordragen, met een creatieve touch! Kijk gerust eens mee ;) 

We mochten maandag opnieuw aan de slag in onze hoeken. De pudding viel alleszins in de smaak! Wist je al dat dit eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Op dinsdag kwam juf Jente en gingen we opnieuw de toekomst in om ons huis te ontwerpen. Met verf de accenten afwerken om ons huis zo echt mogelijk voor te stellen! Je kan op de foto's de kunstenaars aan het werk zien! 

Deze week vloog alweer voorbij! Samen met juf Jente gingen we in onze teletijdsmachine en waren we 30 jaren later. Hoe zien de huizen eruit? Wat is er allemaal anders? Onze fantasie werd geprikkeld en de resultaten mochten er zijn. Donderdag was het gedichten dag! We startten de dag met een gedichtje over een huis, een paar wenkbrauwen gingen omhoog, maar hoe meer gedichten we lazen, hoe beter we ze begrepen! 

We maakten kennis met poëzie. Er kwamen al hele leuke ideeën, volgende week gaan we ermee aan de slag! Maar daarover volgende week meer, we mogen nog niet te veel verklappen... De week sloten we af met een eigen voorstelling, aangezien we met corona niet naar het toneel kunnen, organiseerden wij het zelf! Enkele kiekjes van de voorstelling kan je zien op de link!

Maandag mochten we naar school komen in pyjama! We hadden namelijk weer 10 op een rij. Er waren er velen die een onesie aanhadden met een grappig dier. Kan jij alle dieren vinden? 

Juf Mia kwam maandag in de klas op bezoek om eens een rustmomentje in te lassen. Elke dag starten we de dag met dit rustmomentje. Even diep inademen en uitademen en dan worden we rustig.. Dit is echt een zalig moment, je kan meegenieten via de foto's! Ook maakten we kennis met het nieuwe hoekenwerk. Dit is een groot hoekenwerk, we mochten al 2 hoekjes doen! De ene groep mocht koken, de andere lasertypen, een knikkerbaan bouwen en nog zo veel meer! Op donderdag hadden we alweer bezoek! De papa van Florian kwam vertellen hoe het bouwen van een huis eigenlijk in zijn werk gaat. Hij nam allerlei materialen mee die op een werf allemaal onmisbaar zijn! Ook mochten we zelf aan de slag gaan en ons eigen huis tekenen. Niet zomaar een huis met deuren en ramen, maar de doorsnede van een huis MET isolatie!  Wil je meer zien? Klik dan op de foto! 

Hoera Maxime was jarig! Alweer een 9-jarige erbij, ook had Maxime lekkere cake meegebracht. Deze week werkten we verder aan onze kalender in het thema van Gerard Richter. EN we hielden een ruilbeurs. Vroeger ruilden de mensen, want geld bestond niet.. maar we merkten ook op dat dit niet altijd eerlijk was. Gelukkig veranderde dit en is er nu een betere oplossing gevonden. Wij vonden het toch wel eens leuk om te doen, maar hieruit leerden we ook een belangrijke les! 

Kiezen is verliezen!