Derde leerjaar b

Gisteren trokken we met 3 & 4 op schoolreis naar Ieper!
We hadden twee bezienswaardigheden in petto: De Menenpoort en Bellewaerde! 
Beiden werden door de leerlingen erg geapprecieerd en gewaardeerd. 

Wat 's ochtends in het water leek te vallen, begon eenmaal aangekomen in Ieper met volle zon!
Regenjassen en dikke truien hadden we niet nodig: Helloooooo sunshine en bijgevolg ook helloooo zonne-crème! 

De kinderen maar ook de juffen hadden het op schoolreis erg naar hun zin! ;-) 
 

Tijdens de afgelopen drie weken gingen de leerlingen aan de slag met light graffiti. 
Ze kregen een fototoestel, een lichtje en uitleg over enkele belangrijke 'tools' waarmee ze moesten experimenteren. 
Vervolgens gingen ze aan de slag en werkten ze opdrachten uit van eenvoudig naar moeilijk. Ze moesten volgende opdrachten vervolledigen: een cirkel maken, een vierkant, een tralies, hun naam of een naam naar keuze schrijven en een personage tekenen. De finale opdracht was dat ze een situatie moesten tekenen. 

Ze ontdekten zelf hoe ze alles moesten instellen om overbelichting tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat het hun volledige tekening op de foto zou staan. 

Voor de vakantie doken we onder in de wereld van de chocolade. De kinderen leerden over het proces van chocolade, het ontstaan van chocolade, de handel van chocolade, enz. Een bezoek aan een echte chocolatier was dus echt wel op zijn plaats. 

Dinsdagochtend, de eerste dag na de paasvakantie gingen we naar chocolatier Hannes D'Heedene! In zijn atelier toonde hij enkele geheimen van de chocoladewereld. De kinderen vonden het waanzinnig leuk en 'lekker' want achteraf werden we verwend met een heerlijk chocolade-ei. Enkele leerlingen dromen er zelfs al van om chocolatier te worden ;-) 

5 april: de paasvakantie staat voor de deur. Met gans de school organiseerden we sober maal: soep en brood stonden op het programma. Het weer zat erg mee dus konden we met z'n allen in het zonnetje van het sober maal genieten. 
Daarna amuseerden de kids zich nog te pletter op de speelplaats. Een leuke groepsfoto kon daarbij niet ontbreken. 
 

De kinderen maakten een lentetafereeltje met een dier in verwerkt. Als je het mij vraagt, verdienen die stukjes kunst een mooi plaatsje ergens in huis! 

Ik wens jullie allen een deugddoende vakantie! :-) 

In de lessen zijn we bezig over de verzorging van ons lichaam: 'Hoe komt het dat we ziek worden?', 'Wat helpt ons als we ziek zijn?', 'EHBO, wat is dat en hoe werkt dat?', 'Allergieën? Wat is dat?' en zoveel meer! Ideaal dus om onze informatie wat aan te sterken met een bezoekje aan het ziekenhuis. 

Wat een za-lige namiddag! Iedereen, inclusief de juf waren dolenthousiast. De vragen werden afgevuurd, de interesse was fenomenaal! 

We kwamen te weten wie allemaal in een ziekenhuis werkt. We mochten een kijkje nemen op de spoed. We kwamen te weten hoe de MUG precies in zijn werking treedt, wie er allemaal mee rijdt en wat er allemaal in die auto's aanwezig is. Ook mochten we héél even in de ziekenwagen kijken. 
Vervolgens gingen we door naar de afdeling radiologie. Daar kwamen we alles te weten over de werking, röntgenstraling, röntgenfoto's, enz. We sloten af in de kelder waar we zagen hoe het personeel op een ingenieuze manier nieuwe werkkledij kregen.