Derde leerjaar b

5 april: de paasvakantie staat voor de deur. Met gans de school organiseerden we sober maal: soep en brood stonden op het programma. Het weer zat erg mee dus konden we met z'n allen in het zonnetje van het sober maal genieten. 
Daarna amuseerden de kids zich nog te pletter op de speelplaats. Een leuke groepsfoto kon daarbij niet ontbreken. 
 

De kinderen maakten een lentetafereeltje met een dier in verwerkt. Als je het mij vraagt, verdienen die stukjes kunst een mooi plaatsje ergens in huis! 

Ik wens jullie allen een deugddoende vakantie! :-) 

In de lessen zijn we bezig over de verzorging van ons lichaam: 'Hoe komt het dat we ziek worden?', 'Wat helpt ons als we ziek zijn?', 'EHBO, wat is dat en hoe werkt dat?', 'Allergieën? Wat is dat?' en zoveel meer! Ideaal dus om onze informatie wat aan te sterken met een bezoekje aan het ziekenhuis. 

Wat een za-lige namiddag! Iedereen, inclusief de juf waren dolenthousiast. De vragen werden afgevuurd, de interesse was fenomenaal! 

We kwamen te weten wie allemaal in een ziekenhuis werkt. We mochten een kijkje nemen op de spoed. We kwamen te weten hoe de MUG precies in zijn werking treedt, wie er allemaal mee rijdt en wat er allemaal in die auto's aanwezig is. Ook mochten we héél even in de ziekenwagen kijken. 
Vervolgens gingen we door naar de afdeling radiologie. Daar kwamen we alles te weten over de werking, röntgenstraling, röntgenfoto's, enz. We sloten af in de kelder waar we zagen hoe het personeel op een ingenieuze manier nieuwe werkkledij kregen. 

Op vrijdag hielden we ook een toonmoment in school A. 
De kinderen van het tweede en derde leerjaar leerden Franse liedjes zingen. 
Ze lieten die aan de anderen horen. Het mocht er zijn! Bravo aan de kinderen en juf Vera die de liedjes aanleerde.
Naast de Franse liedjes, leerden de kinderen van het tweede en derde ook een lied op de boomwhackers spelen: 'Ode to Joy' van Beethoven. 

Naast de toonmomenten, sloten we de week af met een fanfare. Iedereen showde zijn zelfgemaakte instrumenten.
Het is een leerrijke en muzikale week geweest! 

Van 11 tot 15 februari was het projectweek bij ons op school.
Samen met het derde kleuter, eerste en tweede leerjaar werkten we het thema muziek uit. 
We namen de kinderen mee op een muzikale reis. 

Ze maakten een lied met boomwhackers, leerden Franse liedjes zingen, maakten met verschillende muziekgenres kennis, leerden verschillende snaar-, blaas- en slaginstrumenten kennen,... 

Ook kregen ze de opdracht om met vindmaterialen een muziekinstrument te maken dat ze nodig hadden voor de fanfare die we vrijdag op school hielden. 

De leerlingen gingen aan de slag... En dit zijn de resultaten! 

Deze week gingen de leerlingen aan de slag in hoekenwerk.
Woordenschatspelletjes, breukspelletjes, taalinitiatie Frans, schrijf- en leeshoek en STEM stonden op het programma.
Tijdens de STEM-opdracht moesten de kinderen een knikkerbaan maken met materialen die ze van thuis meebrachten. 

Hoekenwerk