Derde leerjaar b

Het vijfde en zesde leerjaar maakten tijdens de projectweek gezelschapsspelletjes die ze vandaag met de leerlingen van het derde leerjaar kwamen spelen. De spelletjes waren ingekleed in het thema Sint. 

En of het een geslaagd uur was! ;-) 

Sintspelletjes

 

De Sint kwam donderdag 29/11 op bezoek. De kinderen waren dolenthousiast om de Sint en zijn Piet te mogen begroeten. 

De kinderen hadden voor Sint en Piet iets speciaals in petto! Ze staken de sintliedjes in een nieuw, modern jasje en dat was in een rapversie!!! Ze deden het uitstekend. Sint en Piet zullen zo'n performance niet snel vergeten. ;-) 

Geniet mee van de foto's.

De Sint op bezoek!

 

Deze week stond in het teken van boeken! 

Het begon allemaal met een noodoproep die de kinderen van de Sint kregen.
Sint was al zijn boeken vergeten in Spanje. Al die lieve kinderen die aan de Sint boeken vroegen, gingen nu geen boeken krijgen!!! 
De Sint schakelde de hulp in van de leerlingen. Zij kregen de opdracht om een boek te maken. Het derde leerjaar moest een strip maken. Wat deden ze dat uitstekend! Het eindresultaat mag er dan ook zijn! 
Later deze week organiseerden we een boekenruil. Elk kind mocht max. 5 boeken meebrengen naar school die hij/zij thuis niet meer nodig had. Het derde leerjaar sorteerde de boeken volgens soort: prentenboeken, leesboeken, weetboeken, doeboeken en strips. Vervolgens mocht elke klas langsgaan om één boek te kiezen die hij/zij dan mocht meenemen naar huis. 

We leerden in de klas over de verkiezingen en het gemeentehuis. Om alles concreet te maken, gingen we op bezoek in het gemeentehuis. Een ideale manier om het geleerde vast te zetten!

De leerlingen kregen erg boeiende opdrachten! Ze moesten een passende dienst toewijzen aan mensen die een specifiek probleem hadden en er werd een gemeenteraad nagespeeld waarin er beslissingen genomen werden over vier agendapunten. Als dat niet leerrijk was!

naar het gemeentehuis

 

Deze week was het de week van het bos! Dat konden we uiteraard niet laten liggen. 
Samen met het andere derde leerjaar gingen we op pad naar het Beukenhof in Vichte. 
De kinderen gingen op onderzoek in de wonderenwereld van de herfst. 
Geniet mee van de foto's! 

Week van het bos