Derde leerjaar a

Deze week gingen we terug aan de slag met de Chroomebooks. Dit lukte al heel erg vlot!

Vorige week waren we gestart met het programmeren van juf op papier. Deze week mochten we dit uitvoeren. Wat hebben we gelachen! Dit leek heel erg gemakkelijk maar niks was minder waar.

We openden onze deelkast. Wat intussen ook een heel groot succes is.

Juf probeerde milkshake te maken zonder recept of stappenplan. Wat ging dat even mis...We weten nu in elk geval voor volgende week dat we best een goed stappenplan maken als we iets willen klaarmaken of ondernemen.

We leerden verder over ons lichaam. In de verschillende groepjes leerden we de beginselen van EHBO. We leerden ook over illusies en maakten onze eigen thaumatroop. 

 

Na een weekje vakantie vlogen er we deze week weer in.

Aan de hand van onze geknutselde handen vertelden we over de vakantie.

We kregen een groot spel kaarten om torens mee te bouwen want met de kleine kaartjes lukt dit niet zo aardig.

We zijn gestart met ons thema stilte. We gingen kijken wat we liefst hebben. Stilte of lawaai? We brachten zelf enkele voorwerpen mee om te vertellen wat stilte voor ons is. We zijn klaar om daar volgende week nog meer over te leren!

Onze robots waren klaar om aan het publiek te presenteren. Amai, er zitten toch wel enkele ingenieurs in ons midden! TOP gedaan gasten!

We werkten met de hele klas met de Chromebooks om ons cijferen nog meer op punt te zetten.

We werkten in atelier aan gedichten in 4 stappen. Een toffe ervaring met mooie resultaten!

Deze week stonden onze zintuigen centraal. We gingen met onze klas naar 3 workshops waar we de geheimen van onze zintuigen leerden kennen! Bij juf Coralie leerden we over de tast. Bij juf Lore over het oor en bij juf Eveline leerden we proven en ruiken. Spannend om te ondergaan maar wel heel leuk.(kijk voor onze foto's ook eens op de blog van 3b)

Gisteren zijn we gestart met onze opdracht rond computationeel denken. We mogen onze juf programmeren! We kijken er in elk geval naar uit!

We hadden ook een jarige in de klas! Proficiat Jeroom-Baziel!

 

Deze week was het echt een gekke week. 

We zijn gestart met gekke sokken. Daarna vlogen we in de kleurige kleren. Vervolgens zochten we een gekke goed of kapsel en donderdag was het eindelijk zo ver... We mochten ons verkleden voor het echte Carnaval. Wat een leuke bende bij elkaar!

De directeur trakteerde met lekkere oliebollen. Dat was smullen!

Onze kalender was deze week ook helemaal gebruiksklaar om mee te nemen naar huis.

We oefenden ook onze nieuwe woorden via spelletjes in en zochten samen naar oplossingen voor onze problemen van de week.

Dinsdag trokken we in de namiddag terug naar het Buurthuis. Deze keer werkten we rond glasramen die we opentrokken naar ons eigen huis.

Vrijdag waren onze witloofjes klaar. We gingen direct aan de slag. We maakten een lekkere plaattaart. Bijna iedereen zou het direct nog eens opnieuw maken. Het originele receptje staat op de blog. Al moeten we eerlijk zeggen dat we het recept 'kindvriendelijk' maakten. Experimenteren maar!!

We pronkten vrijdag ook met onze eigen gemaakte maskers en speelden carnavalsbingo. Juf maakte ook kleine pannenkoekjes. Al mochten we dit jaar niet uit onze bubbel komen om Carnaval te vieren, we maakten er toch nog iets onvergetelijks van!

Nu gaan we met zijn allen even genieten van de vakantie om er dan weer volop in te vliegen!

Deze week startte de gedichtenwedstrijd pas echt. We kropen in onze dichterspen en schreven allemaal een eigen gedicht rond het thema SAMEN. We doken ook de poezïeboeken in en kozen een gedicht dat we op vrijdag creatief voor de klas mochten brengen. Intussen zijn onze winnaars bekend: het gedicht van Mirtan werd door onze klas gekozen als beste gedicht en Driek werd gekozen voor zijn toffe voorstelling van zijn voorgedragen gedicht.

Onze witloofjes zijn ook flink aan het verder groeien. Volgende week mogen we ze al oogsten. Daar kijken we stevig naar uit. 

In hoekenwerk ging ons experimenteren verder. Sommigen nemen dat echt heel letterlijk!

De tafelkampioenen volgden elkaar ook goed op. Je voelt de spanning steeds door de klas razen wanneer we werken rond de tafels. Je zenuwen leren beheersen is toch niet altijd een makkie!

We knutselden ook verder aan onze huizen van de toekomst. Deze week gingen we kijken om de huizen met elkaar te verbinden. Om verder te zoeken naar duurzame oplossingen... Donderdag mochten we onze huizen aan elkaar voorstellen. Wel, ik mag met trots vertellen dat er toch enkele toekomstige architecten in onze klas zitten. Wat een toffe ideetjes!

Lodewijk de leeuw kwam ook terug op bezoek op school... We leerden in klas over hoe we beter kunnen omgaan met ons afval. Lodewijk kwam ons ook even helpen zodat we echte experts worden in het sorteren van ons afval!

Deze week timmerden we letterlijk verder aan onze kalender. Nog een klein duwtje en we presenteren jullie graag het resultaat.

Juf Jente kwam dinsdag bij ons werken rond het thema wonen. We brainstormden over ons huis van de toekomst.

Donderdag was het gedichtendag. We maakten kennis met het jaarthema en zijn volop aan het werken aan ons eigen gedicht. Een spannende tijd want wie wordt de winnaar?

Vrijdag mochten onze witloofjes een eerste keer voeding krijgen. Ze zijn goed aan het groeien!

We keken ook uit naar het spelen van ons toneeltje 'een kaartje'. Na een tijd oefenen en bespreken hoe een toneel tot stand komt, was het eindelijk zover. We hebben echt genoten van dit moment!

Deze week kwam Mia op bezoek. Ze leerde ons kapitein te zijn van ons eigen lichaam. We ervaarden rust en dat we hebben we soms wel eens nodig!

We maakten onze kit klaar om ons eigen witloof te kweken. Spannend of onze kweek zal lukken?

We maakten kennis met het nieuwe hoekenwerk. Echt wel toffe dingen om zelf te ontdekken.

We kropen in het kleed van de farao tijdens het verhaal van Jozef en voorspelden het vervolg van het verhaal.

Peter, de papa van Florian, kwam donderdag op bezoek. Hij leerde ons als werfleider hoe een huis wordt gebouwd. We mochten zelf architect worden en leerden plannen aflezen. Dankjewel, Peter!

In onze stem-activiteit gingen we kijken naar biologisch afbreekbaar materiaal. 

Deze week deden we allerlei oefeningen in het meetcircuit. Meten, wegen, betalen, kloklezen,.... Met andere woorden een hele boterham.

We ondervonden dat ruilen toch niet zo eenvoudig is. Wat breng je best mee om te ruilen? Wat is de juiste waarde? Hoe kom je overeen? Wat is eerlijk?

We oefenden onze nieuwe woordenschat tijdens het hoekenwerk in. Het kon wel eens spannend zijn...

We mochten een stukje les rond recycleren voorbereiden en voor de klas brengen. Echt leuk om zelf eens juf of meester te mogen zijn!

Deze week kwam onze witloofkit ook toe. We leerden vrijdag al heel veel bij en het echte kweken moet nog beginnen.

Maandag waren we blij om elkaar de eerste keer te ontmoeten in 2021.

Tijd om elkaar leuke dingen te wensen en te toasten op een nieuw jaar.

Tijd om elkaar een geschenkje te geven.

Dinsdag kwam juf Majela langs voor een muzisch momentje. We mochten onze creativiteit gebruiken en een huis ontwerpen bij een muziekstuk dat we beluisterden.

Woensdag was het Driekoningen. We beluisterden het verhaal en waren benieuwd wie onze koning zou worden. Het werd een koningin: koningin Eloïs.

Donderdag oefenden we ons toneel verder in en lieten we ons tijdens het schilderen inspireren door Gerard Richter met zijn 4900 farben. 

Gisteren hadden we terug een jarige in ons midden. Proficiat, Rhune!

Vorige week hadden we terug een jarige in ons midden. Proficiat Michiel!

We stonden ook stil bij wat wij belangrijk vinden in ons leven.

We oefenden ons dansje in voor juf Carine haar pensioen.

En op vrijdag trakteerde de directeur op een heerlijke wafel.

Het jaar sloten we af met een leuk kerstfeestje.

Geniet nu maar van jullie verdiende vakantie!

Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2021!!!