Derde leerjaar a

Vandaag stapten vol enthousiasme op de milieuboot in Zwevegem. We vaarden richting Bossuit. 

Gisteren werden we echte reclamemakers. Na enkele weken bestuderen hoe de reclame in zijn werk gaat, was het onze beurt om zelf in de schoenen te kruipen van echte reclamemakers. We moeten eerlijk toegeven dat we er toch wel al wat van kennen!

We startten onze namiddag in het labo waar we een staaltje water uit het kanaal bestudeerden. We bekeken welke diertjes zoal leven in het water en deden allerlei proefjes rond de waterkwaliteit. We mogen best wel tevreden zijn over het resultaat.

Daarna trokken we naar het dek. Daar leerden we alles over de rivieren en wachtten we vol spanning om onze eerste sluis door te varen. We hadden in de klas al verschillende dingen geleerd over kanalen, rivieren, sluizen,... Maar het live mogen meemaken is net dat kersje op de taart.

Onze excursie op de boot eindigde in de benedenruimte van het schip. Daar gingen we kijken naar de watervervuiling. We stonden ook even stil bij hoe we het misschien in de toekomst beter kunnen aanpakken.

Moe en voldaan met een rugzak vol nieuwe bagage keerden we terug richting Sellewie.

Deze week gingen we speuren op de site van de Zonnegloed.

We deden er allerlei opdrachten mee zodat we al heel veel wisten over het park. 

We bestudeerden welke dieren ze allemaal opvangen. Wat het verschil is met een zoo. We deden orëntatieoefeningen op de plattegrond. Bekeken de openingstabellen,...

Gisteren was het dan eindelijk zover. We trokken met het ander derde en vierde naar Vleteren.

De weergoden waren ons niet de hele dag goed gezind maar we hadden toch een mooie uitstap!

We waren vooral onder de indruk van hoe mensen soms omgaan met dierenwelzijn. Gelukkig hebben ze nu een betere toekomst in de Zonnegloed!

We zamelden met de klas al wat euro's in en kijken volgende week welk diertje we eventueel kunnen adopteren.

We hadden deze week ook een bezinningsmoment in de klas. We maakten het even stil... Het was een heel aangenaam moment waar we openlijk konden vertellen.

Deze week was het ook weer tijd voor enkele verjaardagen! Proficiat Florian en Si Mohammed!

Vandaag mochten we onze sportieve kleren aantrekken.

Deze morgen werden we verwacht voor onze initiatie circustechnieken. Lesgever Lander kon ons direct warm maken met zijn kunnen om binnen te treden in de circuswereld. Lopen op een ton, op een fijn touw, fietsen op circusfietsen en veel meer!

Daarna maakten we kennis met G-sport. We leerden via allerlei hoeken hoe mensen met een beperking toch kunnen sporten en plezier beleven ondanks hun beperking.

In de namiddag trokken we richting de tennisvelden. We dachten dat we op een groot toernooi stonden. Wat vlogen onze ballen alle kanten uit.

Bedankt aan de enthousiaste lesgevers en klasgenoten. Wat deed het deugd om elkaar nog eens een dagje te mogen kennen buiten de klas!

Nu wordt het uitkijken naar onze schoolreis naar de Zonnegloed.

Vorige week mochten we poseren voor de foto. Voor de vakantie bracht de tombola ten voordele van Broederlijk Delen met de 2 derdes een mooi bedrag op. De directeur voegde alle centjes samen. Zo kwamen we met de school op een bedrag van meer dan 1000 euro.

Verder zochten we samen naar de eigenschappen van de bewerkingen.

We hadden terug een jarige in de klas. Proficiat Maxence! Bedankt voor het lekkere traktaat!

We mochten als beloning onze wieltjes meebrengen.

Op de Chromebooks maakten we kennis met Blockly. We programmeerden al onze juf en nu gingen we een stapje verder op de computers. 

We vlogen er direct weer in na de paaspauze.

Aan de hand van een vraagspel vertelden we over onze paaspauze. We mogen concluderen dat we blij zijn dat het terug school is!

We hadden al direct een jarige in ons midden. Proficiat Driek! Wat bakte jij lekker donuts!

Egidius kwam in de paaspauze in klas en zette een code op onze paasschat. Aan de hand van een echte escape met opdrachten konden we de code ontcijferen en zo de paasschat terug veroveren.

In groepjes maakten we elk een onderdeel van een  weerstation. We onderzochten de temperatuur, de luchtdruk, de windsterkte en de neerslag. Proefondervindelijk kwamen we heel wat dingen te weten over het weer. Bepaalde proefjes zouden we een volgende keer ook anders aanpakken.

Vrijdag leerden we over de kilometer. We gingen dan ook direct op pad om allerlei oefeningen te doen rond de afstand. 

We gingen in groepjes dieper in op het woord bidden. We gingen ook eens op bezoek bij de andere godsdiensten...

Deze week verbleven we nog een weekje met onze klas in Duitsland.

We maakten er verder kennis met de specialiteiten, de cultuur, muziek en woningen.

Wist je al dat we een lievelingsliedje hebben? (luister even mee)

Deze week was juf Sarah ook bij ons om enkele lesjes te geven. Ze leerde ons wat meer over de kip. 

Er verbleven deze week ook 6 schattige kuikentjes in onze klas. 

We maakten ook een boerenomelet. Dat was een hele klus. Vooral het opkuiswerk achteraf.

Vorige week mislukte ons recept omdat we niet goed het stappenplan volgden.

Deze week probeerden we het opnieuw. Eerst gingen we met de klas aan de slag en probeerden we een stappenplan op te maken om een lekkere chocoladetaart te maken. Dit lukte ons perfect! Dit werd smullen.

Daarna gingen we in groepjes zonder de hulp van juf aan de slag. We kregen een opdracht en stelden voor een andere groep het stappenplan op. Uiteindelijk werden alle stappenplannen uitgetest. Dit ook weer met succes!

Dinsdag kregen we bezoek van de postbode! Hij had leuk nieuws te melden. Elke klas mocht direct op reis vertrekken. Wij kozen ervoor om niet al te ver te reizen. We vertrokken naar Duitsland. We leerden er de gastronomie, cultuur, muziek en veel meer kennen. Volgende week werken we volop verder... We kijken er nu al naar uit!