Derde leerjaar a

Deze week kwam de opa van Sies op bezoek. Hij dompelde ons onder in de geheimen van het toneel.

Dinsdagnamiddag kregen we een code om te breken. We gingen in twee teams aan de slag. De spanning was te snijden. Het ene moment stond het enen team voor. Het andere moment het andere. We slaagden in de opdrachten en konden de witte muis bevrijden! Top gewerkt!

Donderdag knutselden we draken voor carnaval en gingen we op bezoek in het ziekenhuis van Kortrijk. We leerden heel veel bij en mochten op heel wat plekjes komen waar je anders geen toegang tot krijgt. Bedankt Virginie, voor de boeiende rondleiding!

Vrijdag was het zover. We mochten verkleed door de straten van Sint-Lodewijk trekken met onze carnavalsstoet! We dansten, we zongen en maakten veel plezier (voor meer foto's kijk gerust op andere blogs, ik heb niet veel foto's kunnen maken omdat ik een collega in nood hielp met de rolstoel...lol)

Deze week maakten we tijd voor de stilte. We deden enkele oefeningen in combinatie met geuren en muziek om helemaal rustig te worden. We knutselden ook ons eigen stiltedoosje.

We verzorgden ook ons witloof verder. We hadden te kampen met enkele problemen die we probeerden op te lossen. Hopelijk lukte ons dat.

We kregen een tekst van juf om een valentijnstaart te bakken, maar alles stond door elkaar. We moesten eerst alles tot een recept gieten en dan konden we aan de slag! Gelukkig konden we samen alles ontcijferen en lukte het ons om een heerlijke chocoladetaart te bakken.

We dompelden ons ook verder onder in de wereld van toneelspelen. We maakten al toffe en hilarische momenten mee!

Maandag maakten we in klas tijd om ons eigen gezond ontbijt samen te stellen. We gingen in groepjes kijken wat gezonde voeding precies inhoudt. We stonden stil bij de voedingsdriehoek en bekeken ook enkele bizarre eters.

Onze kalenders krijgen stilaan bij iedereen vorm. 

Dinsdag was het wat vroeger opstaan voor ons gezond ontbijt, maar dat was het zeker waard! Bedankt aan alle mensen die ons zo goed verwenden met al dat lekkers!

Donderdag hadden we terug een jarige in ons midden! Proficiat Ferre!

Vrijdag speelden we in hoekenwerk allemaal spelletjes uit de tijd van oma en opa. Die kaderen in ons thema rond tijd in ons boekje van Zonnestraal.

 

De voorbije twee weken stond er weer heel wat op ons programma. We kregen terug enkele opdrachten om in groep tot een goed einde te brengen. We kregen problemen om op te lossen. De juf daagde ons uit om moeilijke bouwsels uit te spitten. We kregen moeilijke woorden om over na te denken en ook enkele zegswijzen.

We starten ook een nieuwe ronde in hoekenwerk. Daarin zitten terug heel wat leuke hoeken om te verkennen.

We zijn volop bezig met het thema 'tijd' en beslisten dan ook om een tijdloze kalender te maken. Niet zo makkelijk als het op het eerste zicht lijkt. Veel knippen, plooien en ontwerpen. Maar wel heel erg leuk!

Verder kregen we een stappenplan dat we volledig zelf moesten doorlopen met onze groep. Hopelijk hebben we binnenkort mooie witloofjes.

Juf blijft ons ook verder boeien met het verhaal van Jozef. We kregen echte farao's op bezoek...

Deze week zijn we vol enthousiasme gestart met een nieuw jaar!

We gingen maandag op speeddate om te weten te komen wat onze vrienden zoal deden in de vakantie!

We toasten op het nieuwe jaar en gingen op zoek naar de boon in de driekoningentaart. In onze klas werd Anna de koningin!

Deze week hadden we terug een jarige in ons midden! Proficiat Julie die jarig was op 1 januari!

We kregen opdrachten rond meetkunde om samen op te lossen. We hadden elkaar echt nodig om deze opdrachten tot een goed einde te brengen!

Vorige week hadden we onze handen vol om onze nieuwjaarsbrieven en geschenkjes tot een goed einde te brengen. We werkten ook ons hoekenwerk volgens onze eigen interesses af.

Op dinsdagnamiddag trokken we naar de sporthal met het vierde leerjaar voor alles met de bal (de foto's kan je bekijken op de schoolsite).

Woensdag kwamen we samen met ons team voor het slotmoment van ons thema rond gevoelens. We werden er allemaal blij van!

En dan werd het uiteindelijk donderdagnamiddag: tijd om ons beste beentje voor te zetten. We stonden te popelen om te vertrekken naar het woonzorgcentrum om er een namiddag als vrijwilliger te werken in het teken van De Warmste Week! Het werd een ervaring om nooit meer te vergeten! Zeker voor herhaling vatbaar! 

Bedankt Nele (mama van Ilya) om het bezoek mogelijk te maken!

Bedankt aan de chauffeurs die ons bezoek mogelijk maakten!

 

Maandag trokken we richting de behangshop om kennis te maken met ons nieuw project waar we de komende twee weken heel wat activiteiten rond gaan doen. 

Deze week speelden we al een gevoelsladderspel, leerden we Franse woordjes kennen rond gevoelens, gingen we gaan filosoferen rond het thema en veel meer.

We bekeken de trappen van vergelijking in verschillende activiteiten die ons de trappen leerden. Vooral het bouwen van onze kaarthuisjes had veel succes. We konden nogal wat aflachen.

In het thema van energie gingen we in verschillende hoeken aan de slag. We werkten er rond de verkeersborden en voorrang. We gingen samen aan de slag om onze leerstof te verwerken en we maakten onze eigen speelgoedauto. 

In atelier werden we uitgedaagd in computationeel denken. We dachten dat dit heel eenvoudig was maar niks was minder waar. We gaan er de komende weken voor om de opdrachten ingewikkelder te maken.

We versierden ook onze kerstboom met onze eigen gemaakte kerstballen in het thema van recycling en een tweede leven geven aan voorwerpen.