Derde leerjaar a

Deze week stond weer veel op het programma.We zochten samen naar oplossingen, kweekten verder aan onze witloof, gingen de kilometer afstappen en deden intussen weer een beurt van onze zwerfvuilactie, we hielden wieltjesdag, we hadden terug een jarige in ons midden: Pieterjan , we stelden ons gedicht voor en keken waarom een gordel dragen zo belangrijk is! Donderdag mochten we Tille verwelkomen!

We kregen bezoek van de papa van Tibe! Hoe cool...Kijken in een politiewagen en alle snufjes van de agent leren kennen.

De mama van Mèrle kwam ons dan weer alles leren over fotografie...Amai, dat is nog niet zo eenvoudig! Wij dachten klik en we hebben onze foto maar niks is minder waar.

We speelden ook zelf juf of meester...Wat hebben we enkele strenge juffen of meesters in onze klas! Lol!

We mochten ook een kostuum passen van een echt toneelgezelschap en veranderden in allerlei andere figuren. Wat sloeg onze fantasie op hol!

En het was tijd voor de jaarlijkse witloofkweek. Veel kinderen namen ook een wortel mee naar huis om daar ook even te experimenteren. Tof!

We oefenden onze spelling met spelletjes en we leerden dat bidden echt wel speciaal kan zijn.

Deze week zijn we gestart met een nieuw hoekenwerk waar we enkele hoeken zelf mochten kiezen. We werkten ook met het programma Plickers om onze leerstof te herhalen. Tof met het scannen van de i-pad!

We maakten ook onze eigen stiltedoos en deden nog enkele sherbornoefeningen.

De mama van Elena kwam ook op bezoek in onze klas om haar beroep voor te stellen. We mochten zelf een egeltje maken en dan natuurlijk opeten...Mmmm!

Voor de vakantie mochten we een miniruilbeurs organiseren...We ontdekten dat dit niet altijd evident was maar toch leerden we veel bij!

We maakten kennis met yoga en sherbornoefeningen. Soms is het helemaal stil worden niet zo makkelijk!

We merkten ook dat metend rekenen echt wel heel belangrijk is bij het maken van een recept...

En niet te vergeten...We gingen volledig uit de bol met Carnaval en mochten smullen van heerlijke pannenkoeken!

Deze week hadden we nog heel wat te doen net voor de vakantie!

Maandag kregen we van meester een opdracht voor Welzijnszorg...Maak voor elk kind uit de lagere afdeling een lekker hapje voor tijdens onze Fata morgana.

We gingen direct de uitdaging aan en begonnen te zoeken naar een lekker hapje. We experimenteerden even en kwamen uiteindelijk bij een heel lekkere sneeuwbal terecht!

Even het recept meegeven: 150 g madeleintjes, 50 g mascorpone, een eetlepel poedersuiker en mixen maar.Draai mooie balletjes en laat het deeg een half uurtje rusten in de frigo. Haal de kokospoeder boven en rol de balletjes voor de afwerking door de poeder. Smakelijk!

Onder onze kerstboom in klas lagen ook twee leuke geschenkjes. Omdat we die echt wel hadden verdiend!

We mochten kiezen wat we tijdens het kerstfeestje deden en kozen voor een leuke kerstfilm met wat hapjes! Wat hebben we gelachen!

Uiteindelijk was het vrijdag dan zo ver...We mochten tijdens het slotmoment voor Welzijnszorg onze hapjes laten proeven. De meeste kinderen vonden ze echt lekker!

Tijdens het slotmoment bekeken we de opdrachten van de andere klassen!

In het begin van deze week konden we niet snel genoeg naar buiten in de speeltijden!

We konden met zijn allen ravotten in de sneeuw!

We versierden onze kerstboom ook met onze zelfgemaakte smileykerstballen.

We brachten onze geheime voorwerpen mee naar klas en konden volop raden wat er in de pakjes zat!