Tweede leerjaar b Leerkracht 23 augustus, 2031 - 20:51
Atelier: scratch-mozaïek (groep 2)

" "

Leerkracht 3 maart, 2021 - 18:32
De eerste zon!

We genoten vandaag met volle teugen van de zon en ondervonden dat buiten leren zeker voor herhaling vatbaar is! 

 

 

" "

Leerkracht 23 februari, 2021 - 17:52
Atelier: scratch-mozaïek

Met kraspapier en satéprikkers in de aanslag maakten we een mooie mozaïek. De werkjes zullen binnenkort afgeleverd worden bij bewoners van een woonzorgcentrum in de buurt. Ze zullen er ongetwijfeld heel wat kleur brengen! 

 

" "

Leerkracht 23 februari, 2021 - 17:45
Kunstenaars

Voor de vakantie kropen we even in de huid van Monet en maakten we onze eigen 'Impression, soleil levant'. Geniet mee van de prachtige resultaten! 

 

" "

Leerkracht 19 februari, 2021 - 07:49
Carnaval in 2B

" "

Leerkracht 11 februari, 2021 - 17:03
Hoekenwerk op gekke hoofden-dag

Vandaag mochten we met een gek kapsel of een gekke hoed naar school komen én onze pantoffels aandoen in de klas. Wat was dat gezellig! In hoekenwerk herhaalden we enkele hoofdletters, maakten we een zelfportret, leerden we onze tanden grondig poetsen met Ben de Bever, oefenden we op Kweetet en doken we in een boek. 

 

" "

Leerkracht 10 februari, 2021 - 17:11
Politiebezoek

Al sinds 1 september keken de leerlingen heel erg uit naar het bezoek aan het politiekantoor. Corona gooide echter roet in het eten... Maar niet getreurd! Als wij niet naar de politie mogen, dan komt de politie toch gewoon naar ons? 

De ouders van Warre vertelden ons vandaag alles over de combi, hun uitrusting, hun wapengordel, verschillende interventies, ... en leerden ons veilig oversteken. We werden weer heel wat wijzer. Een grote dankjewel! 

 

 

" "

Leerkracht 9 februari, 2021 - 18:32
De ark van Noach

Deze week werkten we naarstig verder aan de ark van Noach. Heel leuk om te zien hoe alle groepjes hun best deden om zo goed mogelijk samen te werken. Overleggen, naar elkaar luisteren, de taken eerlijk verdelen, ... Het liep allemaal op wieltjes! Op vrijdag mocht elk groepje zijn ark voorstellen aan de rest van het tweede leerjaar. Wat een fantástische resultaten! 

 

" "

 

 

Leerkracht 7 februari, 2021 - 09:36
Week 18

Na de drie fantastische stageweken van juf Astrid kriebelde het toch wel een beetje om opnieuw zelf voor de klas te staan…

Samen met 2A luisterden we naar het verhaal over de Ark van Noach en gingen we in groepjes aan de slag om onze eigen ark te maken. De leerlingen deden álles zelf: ze tekenden een plan uit, maakten een materiaallijst op, verdeelden wie wat zou meebrengen en zijn momenteel volop bezig aan het bouwen van hun ark. Aan elk detail wordt gedacht. Bij één groepje kreeg Noach zelfs al frieten mee op zijn ark! :) De eindresultaten zullen volgende week te bewonderen zijn op de blog, maar in het foto-album hieronder kan je alvast meegenieten van hun ‘work in progress’…

Leerkracht 29 januari, 2021 - 18:16