Volgend jaar naar onze school?

Tweede leerjaar a

Tijdens de Jeugdboekenmaand knutselden we boekenleggers om die te verkopen voor het goede doel: Broederlijk Delen. We maakten zelf affiches om reclame te maken en bepaalden daarop de plaats, het tijdstip en prijs voor één boekenlegger. We kozen elk voor een taakje: de tafel dragen naar onze verkoopplaats, voor het mandje met alle boekenleggers zorgen, het gelddoosje bewaren, reclame maken (het scandeerde "Boekenleggers te koop voor €1, voor het goede doel!"), geld aannemen en zorgen voor de affiches. De verkoop was een succes: €54,35! Op vrijdagvoormiddag zetten we ons beste beentje voor tijdens de sponsorloop. Iedereen spande zich geweldig in en zo zamelden we nog meer centjes in. Knap meegewerkt iedereen!

We verdienden 27 stralende hartjes. Vorige keer kozen we voor een schooldag in pyjama, nu stemden we voor een klein aperitiefje. Drie gezonde hapjes, drie soorten chipjes en puur appelsap. We maakten in groepjes alles zelf klaar: groentjes snijden, bekers tellen, tellen wie water wou, appelsap schenken, stoelen plaatsen, chipjes verdelen in de potten, afwassen,... Wat een gezellig momentje was dat. En meer dan verdiend!

De start van een nieuw seizoen zetten we graag in de kijker en op 21 maart was het zo ver: de lente brak aan!

We kwamen in de voormiddag al in de stemming met het verhaal van 'De lente van Kleine Beer'.

In de namiddag mochten we zelf pannenkoeken maken: een recept lezen, begrijpen en toepassen. Zelf met een maatbeker, weegschaal en lepels afmeten hoeveel melk, bloem en kokosbloesemsuiker in de kom mocht. En ja ja, ook eitjes mochten we zelf breken. 

Tijdens het bakmoment leerden we over de voorjaarsbloeiers (narcis, hyacint, tulp, meiklokje en krokus), kikkerdril (met een interessant filmpje) en via een memory over de namen van dieren (bv hond: reu-teef-puppy --- met het hulpje 'wentelteefje' ;)). 

Wat was het leuk! En lekker!

 

Tijdens Jeugdboekenmaand zetten we boeken in de kijker en proberen we door ons bezoek aan de bibliotheek kinderen warm te maken om nog meer te lezen. Met een leuk spel maakten we kennis met de soorten boeken en de afspraken van de bib. We mochten daarna ook nog eens piepen achter de schermen van cultuur- en ontmoetingscentrum van d'Iefte. Zo boeiend hoe alles georganiseerd wordt en hoe effecten op het podium gecreΓ«erd worden. Bedankt dat we even mochten langskomen!