Eerste leerjaar b

Tijdens de huidige atelierwerking leren de kinderen van het tweede en derde leerjaar een robot met kar te maken.

Slagen ze erin om de robot aan te passen?

Moet er iets veranderd worden aan de kar alvorens die meer blokken vooruit kan trekken?

Of slagen ze erin om het programma te verbeteren?

Atelierwerking

Vrijdag 15 maart 2019 was het de Nationale Pyjamadag van Bednet. En onze school deed mee. Want Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen. Door mee te doen steunen we zieke kinderen en maken we Bednet meer bekend zodat ze nog meer kinderen kunnen helpen.

Campagne 2019: Holy Guacamole!

Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig?

Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.