Vijfde leerjaar a

In het thema voeding hadden we het over vis en visgebieden, de korenmolen: van graan tot boterham, collect en go en prijzen vergelijken, smoothies maken en recepten omzetten, fruit en groenten van hier en elders, bewaartechnieken, verpakkingen, oxfam eerlijke handel en trucjes met eieren. Vooral deze laatste kon op heel wat enthousiasme rekenen... een ei in azijn, een ei in zout water, een ei laten vallen zonder dat het breekt... ook uit het raam? Kijk maar mee!

ei

Pimp je fiets... het project van sTemwijs van Rhizo college Zwevegem. De leerlingen van het vijfde leerjaar moesten een oplossing bedenken voor een probleem van één van de fietsers. Hoe kan je ervoor zorgen dat je ketting er niet afvalt? Hoe kan je fietsen zonder nat te worden als het regent? Hoe kan je ervoor zorgen dat je niet uitglijdt of slipt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je niets vergeet: helm, fietslicht...? Hoe kan je ervoor zorgen dat je hond niet uit je mandje springt? Ze maakten er een prototype van. Na de paasvakantie gaan we terug naar Rhizo om één van de prototypes ook in het echt te maken... We kijken er al naar uit! 

Het vijfde leerjaar mocht naar het Rhizo College in Zwevegem voor het project van StemWijs: Design Your City. In deze eerste workshop maakten ze kennis met verschillende materialen en technieken: zagen, boren, solderen, ... een hele voormiddag druk in de weer om alles te testen. Een ongelooflijk interessante en leerrijke voormiddag voor iedereen! Ook dank je wel aan de chauffeurs die ons heen en/of terug brachten!! Klik op de foto voor nog veel meer foto's! En... we mogen nog eens terug voor een tweede workshop: we kijken er nu al naar uit!

Stemwijs

In de tweede kleuterklas gingen deze kleuters naar de fotograaf. Daar werd deze foto gemaakt.

vroeger

Nu, 6 jaar later, zitten deze bengels in het vijfde leerjaar... Een paar leerlingen bij en weg, maar de gelijkenissen zijn er!

Voor het thema 'Reclame' in de stage van juf Coralie mochten de leerlingen van het vijfde in groepjes 'een product' uitvinden en daar een reclamespotje voor maken. Dit zijn de reclamespotjes en de bloopers...  KLIK HIER.

Niet alle leerlingen gingen voor een reclamespotje. Er was ook een groepje dat ervoor koos om een boekje te maken met maar liefst 2 verhalen en zelfgemaakte tekeningen. Voor de foto's van het boekje klik je hieronder...