Vijfde leerjaar a

Voor het thema 'Reclame' in de stage van juf Coralie mochten de leerlingen van het vijfde in groepjes 'een product' uitvinden en daar een reclamespotje voor maken. Dit zijn de reclamespotjes en de bloopers...  KLIK HIER.

Niet alle leerlingen gingen voor een reclamespotje. Er was ook een groepje dat ervoor koos om een boekje te maken met maar liefst 2 verhalen en zelfgemaakte tekeningen. Voor de foto's van het boekje klik je hieronder...

Hoe is de Europese Unie ontstaan? Welke landen kwamen er wanneer bij? En hoe zit het met de politiek? 

De leerlingen van het vijfde leerjaar kregen hulp van een leerling uit het zesde om een mindmap te maken. Samen gingen ze aan de slag!

mindmap

Naar aanleiding van de Projectweek Zill Caroussel in 4, 5 en 6 maakten de leerlingen een ganzenbord en de prenten bij het verhaal 'Ik word Zwarte Piet'. Veel tijd en veel werk, dus reden te meer om deze ook eens te gebruiken. Het vijfde leerjaar ging naar 3a en 3b om het kamishibaiverhaal (prentenverhaal met vertelkastje) te vertellen. Daarna speelden ze in groepjes hun zelfgemaakte ganzenborden met opdrachten. De leerlingen van het vijfde gingen ook even langs bij Okb: daar vertelden ze nog eens het verhaal 'Ik word Zwarte Piet' met hun zelfgemaakte tekeningen in het vertelkastje. 

Tijdens de projectweek keken we naar 'La légende de Saint-Nicolas' en keken we naar een Frans filmpje waarbij Zwarte Piet (Père Fouettard) probeert om Sinterklaas te foppen, maar dat draait omgekeerd uit! We zongen 'Venez, venez, Saint-Nicolas' en we speelden Franse en Engelse memory's. Ook de PietenSinterklaasMove mocht niet ontbreken!

sint