Fotozoektocht!

PW5_0.JPG

Pedagogische studiedag(werkdag)...
Joepie, geen school zeggen de kinderen. Verdorie, opvang zoeken denken de ouders (misschien). 
Op een pedagogische studiedag krijgen we als team de kans om ons een halve dag inhoudelijk te verdiepen. Dit is voor de leerkrachten dus een gewone werkdag, maar dan zonder kinderen... 
Dit schooljaar werkten we al aan 'leren zichtbaar maken' en 'mediawijsheid'. Voor onze derde studiedag op 31 mei kozen we ervoor om aan teambuilding te doen. 

Er was o.a. een fotozoektocht doorheen Sint-Lodewijk. We ontdekten veel leuke (leer)plekjes in en rond onze school.

Je mag gerust onze foto's bekijken.

Wens je zelf de fotozoektocht (7,5 km) te doen?
1. Download alle materiaal (overzichtskaarten, QR-codes van de foto's en digitale foto's). 

2. Het concept: bezoek de 10 punten op de kaart die met een cirkeltje aangeduid zijn en dit aan de hand van de foto's. Stippel zelf je wandeling uit aan de hand van de foto's. Wil je een extra spelelement: gebruik de QR-codes.

3. Neem op elke plek een gekke selfie om te tonen dat je er geweest bent! Doe dit vanuit het perspectief van de originele foto. Je mag je foto's op onze facebookpagina posten.

4. Onderweg kan je altijd een tussenstopje maken voor een natje en/of een droogje (Mokka en Meer, Benedictus, ...).

5. Geniet van de mooi omgeving en de vergezichten!

De wandelroutes werden gemaakt met de sites www.geopunt.be en www.giswest.be, waar je naast wandelingen ook heel wat informatie over onze omgeving kan vinden (hoogteligging, stafkaarten, luchtfoto's, ..). Deze sites zullen zeker ook in de (hogere) klassen kunnen gebruikt worden....

Blog