Thema "Restaurant" door juf Demi

Van 7 januari 2019 tot en met 25 januari 2019 liep juf Demi (laatste jaarstudente kleuteronderwijs aan Vives) stage in onze klas! 

Samen met de andere stagiairs werkte ze met de volledige kleuterafdeling aan het thema 'Restaurant'. Als afsluit van hun stage organiseerden ze een eigen restaurant bij ons op school, dit werd vooral gedaan vanuit de kleuters! Zo konden ouders hun kinderen eens aan het werk zien op school. 

In de klas werd er natuurlijk ook veel gedaan rond het thema. Er werd gewerkt rond etiquette, rond de verschillende rollen in het restaurant (ober, chef, sous-chef, klant, afwasser, ...) en rond de verschillende zaken in een restaurant (uithangbord, menukaart, potten en pannen, bestek, machines, ...). Eens ze hier een voorproefje van gekregen hebben, trokken ze naar een echt restaurant "De landbouw" in Tiegem. Daar kregen de kinderen de kans om alles van het restaurant eens in het echt te bekijken en er zelf te koken! Verder hadden de kinderen ook veel werk om alles voor hun eigen restaurant klaar te stomen! 

Dank je wel juf Demi voor de leuke en leerrijke 3 weken!