Thema naar de dokter/ziek zijn

We startten de themaweek met een waarneming van verschillende doktsersmtaerialen. De kleuters leerden hiermee moeilijke woorden kennen zoals stethoscoop, otoscoop, ...
De kleuters konden in het huisje dat omgebouwd was naar een dokterspraktijk, dokter spelen. Ook was er een apotheek waar de kleuters medicijnen en pilletjes konden kopen om de patiënten te helpen in de dokterspraktijk. 
We leerden een héél fijn liedje over de dokter. De kleuters kenden het liedje al heel snel en we zongen het vaak doorheen de week. 
Wie was er al eens ziek geweest? Wie was er al eens naar de dokter geweest? Misschien zelfs naar het ziekenhuis? We luisterden naar elkaars verhalen en ervaringen in de kring. 
Maar hoe kunnen we nu voorkomen om ziek te worden? Met appelsienen mochten we vers appelsiensap persen. Dit deden we samen en hierna dronken we het lekker gezellig op in de kring. Mmmmm wat was dat lekker!! 
We rijmden op woordjes van de dokter, maakten een dokterstas, maakten zelf pilletjes en medicijnen in het laboratorium, ...
De kleuters amuseerden zich tijdens deze twee doktersweken. 

Volgende week start onze projectweek 'Ik vind jou lief'. Hierin gaan de kleuterklassen klasoverschrijdend werken! 

Ziek zijn