Ter land, ter zee en in de lucht

We gingen voor de eerste keer op leerwandeling in Sint-Lodewijk. We deden dit in kleine groepjes van 6. Onderweg zochten we naar verkeersborden, luisterden we naar het verkeer en leerden we veilig oversteken. Ze deden het super flink! 

Daarna gingen we in klas verder aan de slag rond allerlei soorten voertuigen: welke kunnen rijden? welke kunnen vliegen? welke kunnen varen? hoeveel wielen hebben ze? hoeveel vleugels hebben ze? wat kan er op het water zinken en drijven? 

In de hoekjes konden we: vormen sorteren bij de juiste auto's (vierkant, rechthoek, cirkel en driehoek), met de auto's van de hulpdiensten op de automat, een weg maken in de stenen (leerden we uit het boekje van Arn), met de bootjes in de waterbak, met krijtjes een weg tekenen op de speelplaats en de weg volgen, met de grote voertuigen in de schors buiten, schrijfdans met de wielen van de fiets (hierbij oefenden we nog eens met het bekje om ons stiftje goed vast te houden), voertuigen zoeken in het maxi voertuigen boek, treinbanen maken, met de auto's naar de carwash, puzzels over voertuigen, kleine auto's en grote auto's in de juiste garage parkeren (klein en groot), voertuigen sorteren (land, zee, lucht), ... 

De kindjes oefenden al om samen met de bus op schoolreis te gaan. Elke dag werd er wel een bus gemaakt met alle stoelen van de klas. Het was lang wachten, maar eindelijk konden we samen met de bus vertrekken! Zie apart berichtje schoolreis.