Zesde leerjaar b

Lieve leerlingen

Ik wens jullie een heel fijne en deugddoende vakantie! Het waren twee machtige schooljaren met jullie erbij. 

Ik zal jullie zeker en vast missen en hoop dat jullie geregeld nog eens terugdenken aan die juf van het vijfde en het zesde. ;-)

Jullie gaan dat enorm goed doen volgend schooljaar, ik geloof erin!

 

Groetjes

juf Aucke

tot ziens

We kregen de opdracht om een boek te lezen, wat voor sommigen al een uitdaging op zich was. Daarnaast kregen we ook de opdracht om een creatieve verwerking te maken om ons boek voor te stellen. 

Een aantrekkelijke poster, een filmpje als trailer, een kijkdoos, ... 

boekbespreking

Deze week vielen we in de prijzen! Vorige maand namen we deel aan de kangoeroewedstrijd, een wiskunde wedstrijd met allerlei raadsels en vraagstukken.

Er waren heel wat leuke prijzen te winnen. Zo wonnen enkele leerlingen een smartgame, een spel, fluostiften, een happy cube, ...

kangoeroe

Maandag stapten we op de trein richting Roeselare. Daar stond ons vliegtuig klaar om te vertrekken naar India. 

Er waren leerlingen die leefden en werkten in Dharavi, een arme wijk in Mumbai. De anderen bevonden zich in Bandra. Ze leefden zich volledig in in de Indiase cultuur en sloten af met het Divali feest, waar we mochten proeven van Sennes versgebakken koekjes en Maëlle haar zelfgemaakte Chai. 

In de namiddag trotseerden we de regen voor een interessante buurtwandeling in Roeselare.

India

Vrijdag vond de natuurdag in de Gavers plaats. De weergoden waren ons goed gezind en bezorgden ons toch een droge en zonnige voormiddag. De regen in de namiddag hield ons niet tegen om er toch een fantastisch leuke en leerrijke dag van te maken!

natuurdag