Volgend jaar naar onze school?

Derde leerjaar a

Deze week stond er heel wat te gebeuren. We mochten een bezoekje brengen aan het stadhuis. We werden er verwelkomt door de burgemeester en schepen Bert Schelfhout. We kregen een boekje met allerlei opdrachten in. Op die manier leerden we de verschillende diensten kennen. Een boeiende voormiddag. Bedankt ook aan onze vele chauffeurs die deze uitstap weer mogelijk maakten.

Verder tekenden we het blad dat we verder willen meewerken aan Mooimakers. We willen een schoolbuurt zonder afval!

We maakten de winnaars van onze klastombola bekend. Proficiat Géraud, Moriez, Jasper en Victor.

Bedankt aan iedereen die onze klasactie steunde! We konden een aardig bedrag schenken aan onze goede doelen!

Vrijdag maakten we ons klaar voor de jaarlijkse sponsorloop. Iedereen zette zijn beste beentje zeker voor!

We hielden over de middag ons sober maal. Alleen soep en brood maar het gezellig samen eten in de klas is steeds een topper!

 

Deze week hadden we 2 jarigen in ons midden.Proficiat aan Arthur B. en aan Fosse.

De geschreven dialoogjes werden gespeeld voor de klas.

We trokken nog eens naar buiten voor Mooimakers en stapten de kilometer af met onze hulpwielen. Dat ging niet altijd eenvoudig.Ons wiel durfde een eigen leven leiden.

Via foto's gingen we kijken naar de buurt van de school van vroeger. Onze verwondering was groot! Wat is de school en de buurt veranderd!

De voorbije weken zaten we gelukkig niet stil.

We leerden onze woorden uit het voorbije thema schrijven op een leuke manier. We maakten ons eigen propjesdictee.

We stonden stil bij EHBO en leerden in de verschillende hoekjes hoe we wonden moeten verzorgen.

We hadden terug een jarige in ons midden! Proficiat Géraud!

De strijd om de tafelmedailles gaat ook onverbiddelijk verder.

Op pyjamadag knutselden we (jawel in onze pyjama) aan ons gipswerkje (toepasselijk) voor Pasen.

Deze week stond in het teken van stappenplannen lezen en zelf maken. Tot het uiteindelijk uitvoeren van...

Het ene groepje slaagde daar iets beter in dan het andere groepje. We konden dit live proeven en beoordelen.

Het recept dat we met de hele klas maakten, kreeg zonder twijfel een 10/10!

Deze week zijn we gestart met ons nieuwe thema van wereldoriëntatie. We gingen alvast op verkenning in de buurt van de school. We leerden er werken met kaarten, een kompas,....

Intusssen oefenden we ook nog eens hoe we een straat moeten oversteken en bekeken we de verschillende verkeersborden.

We kropen ook in de huid van een architect en gingen nadenken hoe we het plaatsen van een windmolen interessanter kunnen maken (later meer beelden)

De tafels lieten we ook niet los.

Deze week mochten we een bezoekje brengen aan Imog. We leerden er verder de kneepjes van het vak om te sorteren en gingen kijken in de wondere wereld van de recyclage. Dankjewel aan onze chauffeurs die deze uitstap mogelijk maakten!

We trokken ook richting D' Iefte om te genieten van een prachtig toneel van Piv. We herkenden er veel van onszelf in. De eerste stapjes die we zetten in ons leven tot nu. Onze lachspieren werden goed getraind!

Vrijdag genoten we volop van onze welverdiende beloning en vierden we Carnaval op school.

De voorbije weken kwamen jullie elk om de beurt naar voor (heel enthousiast, soms met een beetje stress) met een gekozen boek.

Er passeerden heel wat verschillende dingen de revue. We leerden koken, knutselen, goochelen of we leerden toffe weetjes of verhalen kennen!

Jullie deden dat elk op jullie eigen manier en door het spelen van jurylid leerden we toffe en opbouwende commentaren geven op elkaars werk.

We leerden meten met de liter en pakten dan ook de koe bij de horens en maakten een moctail (en enkele varianten).

Onze tafels lieten we ook niet los.

In de week voor de kerstvakantie stonden er heel wat leuke dingen op het programma.

We mochten op bezoek in de Kringloopwinkel te Zwevegem. We leerden daar dat nog heel wat spullen die voor ons niet meer zo waardevol zijn toch nog een tweede leven kunnen krijgen bij iemand anders.

We maakten samen een geschenkje voor bij onze nieuwjaarsbrieven. Zo ontdekten we dat chocolade snel een lach op ieders snoetje kan toveren.

Milo vierde als laatste van dit jaar zijn verjaardag! Proficiat Milo!

Op vrijdag kwamen we eindelijk te weten of we een heus buffet konden organiseren als iedereen iets meebracht naar ons kerstfeestje. Wel we hadden zeker geen eten en drinken tekort. Er waren ook heel wat verschillende gerechtjes. In sommigen van ons kwam een verborgen obertje naar voren. Het werd een topeditie!

Deze week bakten we dinsdag pepernoten. Je zou het al doen voor de geur alleen. Al geven we allemaal toe dat ze opsmullen natuurlijk nog toffer was.

Vandaag was het eindelijk... Na toch wel lang wachten 6 december. Tijd voor de geschenkjes van de Sint. We waren direct niet meer te houden en gingen het speelgoed besnuffelen en verkennen. Dankjewel Sint voor de heeeel leuke dingen!