Derde leerjaar a

Donderdag was een heel leuke dag! De Sint bracht ons hele leuke geschenkjes. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar kwamen een verhaal van Sint vertellen en spelletjes over Sint met ons spelen.

We maakten deze week ook al het eerste deel van onze eigen kerstbal.

Gisteren hadden we een jarige in onze klas! Proficiat Sebastian!

Toen we maandag op school aankwamen stonden onze zelfgemaakte schoentjes overal rond...Onze beloning van de Pieten vonden we zelfs in de papiermand! Die Pieten toch!

In ons thema van voeding gingen we even piepen naar andere landen en culturen.We besloten dan ook een Scandinavische wrap te maken...Lekker!

Donderdag was het zover... De Sint kwam naar onze klas! Spannend moment! 

We kregen allemaal een zakje vol lekkers omdat we zo flink zijn!

Nu nog wachten tot 6 december voor de pakjes!

Maandag werden we door de directeur allemaal samen geroepen in het Heem.

Hij kreeg een berichtje van Sint met een moeilijke opdracht in. De Sint vertelde dat hij zijn boeken kwijt is en dat hij graag wou dat wij hem zouden helpen!

We gingen de uitdaging aan en begonnen direct met werken.

Met onze klas leerden we de verschillende soorten boeken kennen. We besloten uiteindelijk om strips te maken.

We gingen op onderzoek... Wat is belangrijk bij een stripverhaal? En.. Dan begon het echte werk met een resultaat waar we heel tevreden mee zijn!

Verder leerden we ook dat de boeken in de bib volgens een systeem staan. We hadden deze ordening nodig om onze ruilbeurs te organiseren. Dat was dan ook een heel leuk momentje deze week.

Intussen kregen we iedere dag een nieuwe opdracht waar we ook onze tanden in hebben gezet.(we hielpen Piet bij rekenraadsels en prijzen, we knutselden volgens Umberto Britto, we kregen leuke verhalen te horen,...)

Vrijdag mochten we dan met zijn allen een kijkje nemen in de boeken van de andere klassen. Daar werd ons ook telkens nog een opdracht gegeven die mochten uitvoeren! Dat was ook TOP!

Uiteindelijk werden we gevraagd om gisterenavond onze schoen te zetten met onze briefjes bij voor Sint... Wat is het een spannend weekend...Zal Sint en zijn Pieten onze klas een bezoekje brengen?

Dinsdag was het een spannende dag. We werden uitgenodigd op het gemeentehuis door de burgemeester. We hadden in klas al enkele vragen voorbereid om te stellen aan onze burgemeester maar toch...

We werden hartelijk ontvangen door de burgemeester en zijn schepenen en het werd een heel leerrijke namiddag! Eentje om nooit meer te vergeten!

Verder hebben we ook leren telefoneren. Niet zo eenvoudig! Wat je al niet moet vertellen om een duidelijk gesprek te voeren!

We krijgen ook juf Els op bezoek die ons een boeiend maar ook heel hard verhaal kwam vertellen over Wereldoorlog 1.

We werkten ook verder aan ons thema van gezonde voeding en proefden weer enkele vreemde dingen (bv een kaki, een speciaal soort nootjes,...)

Ook deze week hadden we weer heel wat te beleven...

We gingen naar de bioboerderij de Grenshoeve te Bellegem en leerden alles over het kweken van groenten, fruit en bloemen. We mochten verschillende dingen proeven en oogsten. 

We gingen allerlei vormen met ons lijf uitbeelden en maakten onze eigen natuur Giacometti.

We versierden onze cupcakes in echte boscupcakes. We hopen dan ook dat we winnen met de heldenwedstrijd van de week van het bos!

We mochten ons versieren in echte griezels en gingen op schattenjacht! grr!

Prettige vakantie en tot gauw!

Dinsdag trokken we met het prachtige 'herfst'weer naar het park in Vichte.

We gingen er allerlei opdrachten uitvoeren: het bekijken van de lagen van het park, de verschillende bomen en planten,...

Het was een zeer leuke uitstap!

We zien ze groeien...Stilaan komen onze eerste paddenstoelen uit! (onze champignons...denk aan Pierre)

Deze week gingen we op stap in de buurt van de school. We leerden er enkele straten kennen en gingen ook eens piepen naar de pamfletten voor de verkiezingen. Inutssen ruimden we ook de zwerfafval op!

We leerden in de klas alles over de verkiezingen aan elkaar en verzorgden verder onze champignonkweek...

 

Deze week kregen we opnieuw bezoek. De meme van Jelena kwam vertellen over haar kindertijd.

We probeerden de minder erge straffen van vroeger uit en voelden na een paar seconden dat dit echt wel pijnlijk was.

Gelukkig leerden we ook enkele leuke spelletjes van vroeger kennen...

We gingen ook nadenken over gezonde voeding en maakten onze manden.

We maakten een klein dansje op het liedje Bla Bla en hadden weer enkele tafelkampioenen ook.

We ondervonden weer dat we elkaar veel kunnen leren!