Kriebelbeestjes in de lente

In het thema ‘Kriebelbeestjes’ verkenden de kleuters de natuur in de kloostertuin. Ze legden de focus op alle kleine beestjes die in struiken leven, onder de grond kruipen of door de lucht vliegen. Ze leerden de levenscyclus van insecten kennen en deden onderzoek naar hun kenmerken. Via informatieve boeken en materialen kwamen ze heel wat te weten over het leven deze kleine diertjes.

Tijdens het zelfstandig spel in de hoekjes deden alle kinderen voor de eerste keer aan contractwerk. Iedereen werd uitgenodigd om een aantal oefeningen zelfstandig te verwerken. Dat moest gebeuren binnen de periode van één week en alle opdrachtjes bestonden uit voorbereidende lees-, schrijf- en rekenoefeningetjes en het knutselen van een lieveheersbeestje met een 10 – stappenplan.

In de hoekjes werd het spelaanbod verruimd met een kriebelbeestjes – verkleed- en ontdekhoek, een constructiehoek met k’nex – modelbouwkaarten, een speldoos van Maya de Bij en de speelfiguurtjes van Maya en haar vriendjes.  

Juf Cassandra kwam ook nog langs om een nieuwe STEM – activiteit te begeleiden. Twee prinsessen moesten bevrijd worden uit hun kasteel en de kleuters werden uitgedaagd om een ladder te ontwerpen. De kinderen speelden ook nog een vliegenmepper – telspel, een taal - zoekspel, beluisterden een Afrikaans verhaal over zoemende muggen, gingen aan de slag met het ordenen, rangschikken en seriëren van kriebelbeestjes, verkenden het Scheppingsverhaal en maakten een passend cadeautje met wenskaart voor het feest van Moederdag.

kriebelbeestjes