Oudste kleuters a (OKa) Leerkracht 18 augustus, 2032 - 12:28
De bijtjes gaan er even tussenuit .... Fijne vakantie!

Vakantie

Leerkracht 6 juli, 2020 - 09:41
Nog enkele zeedagen in het thema 'Zomer, water & zee'

We openden de zeedagen met het prentenboek ‘Gijs Lawaai op het strand’ en leerden het verschil kennen tussen eb en vloed. Tijdens het prentkijken verruimden we onze kennis over de onderwaterwereld en leerden we wat meer over enkele bijzondere zeedieren. Daarna konden we zelf een koraal maken met klei, een afbeelding van de zee inschilderen met waterverf of een vis knippen en kleven met papier. Natuurlijk vierden we ook nog heel wat jarigen en trokken we met z’n allen nog eens naar de zandbak. We sloten de zeedagen af met een leuk digitaal spel - tellen tot 10. Wil je het in de vakantie thuis ook proberen? Dit is het adres: https://basisonderwijs.online/digibordtools/vissentellen.html

Leerkracht 29 juni, 2020 - 17:51
Hieperdepiep voor Arthur, 5 jaar!

Hieperdepiep hoera voor Arthur! Arthur werd 5 jaar. Hij is dol op tijgers en daarom zetten we hem een tijger kroon op. Tijdens het verjaardagsritueeltje keken we geboeid naar de mooie foto’s van vroeger en nu. Arthur was als peuter een heel goede eter en hij kon wel 5 boterhammen op! Hij lag ook al eens in het ziekenhuis na een valpartij. Ondertussen is Arthur een heel zorgzame grote broer voor zijn twee zusjes. Daarna dansten we samen op de favoriete muziek van Arthur; Dikkertje Dap uit Sesamstraat. Dank je wel Arthur voor de verfrissende ijsjes. Hopelijk genoot je van jouw feestje!

Arthur

Leerkracht 26 juni, 2020 - 16:24
Hieperdepiep voor Rona, 5 jaar!

Hieperdepiep hoera voor Rona! Rona werd 5 jaar. Ze is dol op eenhoorns en daarom zetten we haar een eenhoorn kroon op met veel hartjes. Tijdens het verjaardagsritueeltje gaf Rona ons een inkijk in haar fotoalbums. We waren erg nieuwsgierig en luisterden aandachtig naar de uitleg bij de babyfoto’s. Rona was een heel goede slaper en dat is ze nog altijd. Daarna dansten we samen de polonaise op de favoriete muziek van Rona; Laat het los uit Frozen. Dank je wel Rona voor het lekker traktaat, hopelijk genoot je van jouw feestje!

Rona

 

Leerkracht 25 juni, 2020 - 16:24
Hieperdepiep voor Lex, 5 jaar!

Hieperdepiep hoera voor Lex! Lex werd 5 jaar. Hij is dol op dinosaurussen en daarom zetten we hem een dino kroon op met een gevaarlijke vleeseter en een rustige planteneter. Tijdens het verjaardagsritueeltje luisterden we geboeid naar de leuke verhalen van vroeger. Lex is altijd een goedlachs kindje geweest dat graag overal opklom en dat zagen we duidelijk op alle foto's. Daarna dansten we samen op de favoriete muziek van Lex; K3 met Roller Disco. Dank je wel Lex voor het leuk traktaat, hopelijk genoot je van jouw feestje!

Lex

Leerkracht 24 juni, 2020 - 16:44
Enkele water- en gaatjesdagen in het thema 'Zomer, water & zee'

‘Beer maakt zich zorgen over zijn bloemetjes. Ze drogen uit, ze moeten snel water krijgen, maar hoe? Er staat wel een oude emmer in zijn hol, maar die is lek. Zou Egel raad weten?’

Met dit verhaal startten we de ‘waterdagen’ in de eerste week van het thema Zomer. Water is essentieel voor alle leven op aarde. Water is vloeibaar en om het te vervoeren heb je waterdicht materiaal nodig waar het water in kan. De grootte van die ruimte noemen we inhoud. En inhoud kan je meten!

Leerkracht 21 juni, 2020 - 10:53
Hieperdepiep voor Naud, 5 jaar!

Hieperdepiep hoera voor Naud! Naud werd 5 jaar. Hij is dol op sporten (oa tennis en voetbal) en daarom zetten we hem een voetbal kroon op. Tijdens het verjaardagsritueeltje luisterden we geboeid naar de leuke verhalen van toen Naud nog een baby en peuter was: een voorbeeldige brave baby en een voorbeeldige sloeber peuter! Naud genoot duidelijk nog na bij sommige foto’s uit die periode. Daarna dansten we samen de polonaise op de favoriete muziek van Naud; Connor - 'Bad Liar'. Dank je wel Naud voor het lekker traktaat, hopelijk genoot je van jouw feestje!

Naud

Leerkracht 21 juni, 2020 - 09:46
Hieperdepiep voor Maëlle, 5 jaar!

Hieperdepiep hoera voor Maëlle! Maëlle werd 5 jaar. Ze is dol op bijtjes en daarom zetten we haar een bijenkroon op. Tijdens het verjaardagsritueeltje luisterden we met veel aandacht naar Maëlle die enthousiast vertelde bij de leuke foto's en het spannende filmpje uit haar baby- en peutertijd. Daarna dansten we samen de polonaise op de favoriete muziek van Maëlle; ’Superprinses' van Prinsessia. Dank je wel Maëlle voor het lekker traktaat, hopelijk genoot je van jouw feestje!

Leerkracht 18 juni, 2020 - 18:52
Hieperdepiep voor Saar, 5 jaar!

Hieperdepiep hoera voor Saar! Saar werd 5 jaar. Ze is dol op eenhoorns en daarom zetten we haar een eenhoorn kroon op. Tijdens het verjaardagsritueeltje luisterden we geboeid naar de leuke verhalen van toen Saar nog een baby en peuter was. Saar genoot enorm van de leuke foto’s uit die periode. Daarna dansten we samen de polonaise op de favoriete muziek van Saar; ’10.000 luchtballonnen’ van K3. Dank je wel Saar voor het lekker traktaat, hopelijk genoot je van jouw feestje!

Saar

Leerkracht 17 juni, 2020 - 16:12