Zesde leerjaar a

Tijdens de projectweek keerden we nog eens terug naar de klas van juf Sarah. Daar keken we naar 'La légende de Saint-Nicolas' en een filmpje in het Frans waarbij Zwarte Piet (Père Fouettard) probeert om Sinterklaas te foppen maar dat draait omgekeerd uit. We zongen 'Venez, venez, Saint-Nicolas' en we speelden Franse en Engelse memory's. Enkelen van ons dansten ook de PietenSinterklaasMove.

sint

Deze ochtend gingen we naar Be- Part in Waregem, een platform voor actuele kunst. Nadat we kennis maakten met het werk van Caroline Achaintre, mochten we zelf aan de slag! 

Dank je wel aan de chauffeurs die ons ter plaatse brachten en veilig terug brachten!!

be part

Zijn mensen slimmer dan dieren????

We onderzoeken verschillende aspecten en gaan de uitdaging tegen de dieren aan...  Vandaag namen we het op tegen de termieten. Door samen te werken en eigen talenten optimaal te gebruiken, bouwen zij heuvels van soms wel 10 meter hoog. 

Onze uitdaging: werk samen en bouw met spaghettistokken en marshmallows een zo hoog mogelijke toren... 

Het resultaat was heel uiteenlopend, maar dat was bijzaak. Iedereen ondervond toch wel dat je met samenwerken meer bereikt dan alleen, dat elke schakel in de groep van tel is... en ... dat samenwerken niet altijd vanzelfsprekend is...