Vijfde leerjaar a

Op donderdag 15 maart trokken we met het 4de, 5de en 6de lj op een dubbeldekbus naar Ieper. Eerst maakten we kennis met Jeanne Mesdom aan de hand van een kleine stadswandeling in Ieper: een triestig verhaal dat zich afspeelt tijdens de eerste wereldoorlog. Natuurlijk kon een bezoek aan de Menenpoort hierbij niet ontbreken. Na een stevige picknick konden we in de namiddag een kijkje nemen in het droommuseum van Dré om daarna het Flanders Fieldsmuseum te bezoeken. Zo erg, maar toch zo interessant allemaal!

Ieper

In het 4de, 5de en 6de leerjaar zijn we momenteel bezig met een klasdoorbrekend project rond 'De Oorlog'. De leerlingen maakten op verschillende manieren kennis met de eerste en tweede wereldoorlog door de sessies te volgen bij meester Filip of juf Els, juf Sarah en juf Delfiene. 

Nu zijn ze gestart met hun eigen project: hun droommuseum. In de klas van juf Sarah kwamen de leerlingen die iets gingen doen met klei, verf, gips of muziek. We zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar... maar hier alvast een voorsmaakje!

oorlog 

Om geld in te zamelen voor Welzijnszorg organiseerde onze school een sponsorloop. In december viel het weer wat tegen, dus zetten we wat later dan voorzien onze benen in voor de armen. Ook onze doe-opdracht was geslaagd: de uitdaging 'ontwerp wielertruitjes' werd heel enthousiast uitgevoerd met een mooi resultaat! Met dank aan fotograaf Eyoas die de foto's nam tijdens de sponsorloop!

wzz

"De helm van de koning stond hier, dat was voor de bezoekers een groot plezier! Nu is hij verdwenen, maar je hoeft daarom niet te wenen. Je kan de helm gaan zoeken, zoek goed in alle hoeken! Vinden jullie een antwoord op alle vragen? Dan kunnen jullie een gokje wagen. Er wacht immers een beloning voor de vinders van de helm van de koning!"

Een verdwenen helm, koning Albert I, WOI, heel wat vragen en opdrachten om op te lossen in het Kasteel van Rumbeke. De leerlingen gingen heel enthousiast aan de slag: zoeken, luisteren, invullen... en uiteindelijk ... de code ontcijferen om de helm van de koning te vinden! En vonden we de helm? Ja, natuurlijk! 

"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking... This is flight 0081A, destination Mumbai - India. The weather is good, please sit back, relax and enjoy your flight."

En toen waren we vertrokken richting India. Eens aangekomen konden we onmiddellijk ondervinden hoe het is om te wonen, te leven en te werken in India. Iedereen kreeg een rol, een taak, een opdracht, een job... En we sloten af met een feest! Echt een heel toffe en interessante voormiddag!

India