Oudste kleuters b (OKb) Leerkracht 20 juli, 2031 - 23:58
Oh, wist ik maar iemand die jarig is - Proficiat Lucas

We kennen iemand die jarig was. Lucas, van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag!

verjaardag Lucas

Leerkracht 10 januari, 2018 - 16:37
Oh, wist ik maar iemand die jarig is - Proficiat Suzanne

We kennen iemand die jarig was. Suzanne, van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag!

verjaardag Suzanne

Leerkracht 10 januari, 2018 - 16:32
Oh, wist ik maar iemand die jarig is - Proficiat Michiel

We kennen iemand die jarig was. Michiel, van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag. 

verjaardag Michiel

Leerkracht 10 januari, 2018 - 16:26

Meghan, een vijfjarig poppenmeisje uit Engeland, komt de feestdagen doorbrengen bij haar opa en oma die in Brussel wonen. Maar omdat ze een paar weekjes te vroeg is, mag ze tot de Kerstvakantie bij ons naar de klas komen. We krijgen er dus een Engelstalig vriendje bij en dat is in deze kerstperiode mooi meegenomen. Meghan leert ons nieuwe spelletjes, liedjes en een paar Engelse woordjes kennen en wij leren haar hoe we heel gastvrij kunnen onthalen en samen spelen in de geest van Kerstmis.  

In de kerstperiode is het altijd gezellig ‘knutsel – druk’ in de klas en daarom nodigden we Tania, mama van klasgenootje Mauro, uit voor een demonstratie kinderyoga. In kinderyoga gaat de aandacht naar beweging, relaxatie, ademhaling, massage en het gebruik van de verbeeldingskracht. Door de afwisseling van actie beweging, ontlading, rust en relaxatie ontdekken de kinderen de mogelijkheden van hun lichaam en wordt ook hun innerlijke wereld aangesproken. Tania nam ons helemaal mee in de feeërieke sfeer van Kerstmis met magische en glinsterende materialen, een mooi rendierverhaal en de ritmische muziek van de Sansula. En zoals een kleuter na afloop reageerde: het was fantastisch!

6 december - applaus voor de Sint

Liefste Sint,

Dank je wel voor de mooie cadeaus en de leuke brief die we van je kregen. De zoekposter vinden we heel erg mooi en we hebben alle vragen al supergoed kunnen oplossen.Iedereen (of bijna iedereen) wou onmiddellijk met de grote boot spelen maar dat lukte niet. Daarom heeft de juf ons in groepjes verdeeld en de time timer opgezet. Zo kon iedereen die dat graag wou al eens spelen met het nieuwe speelgoed. Heb je ons applaus gehoord? Luid hé? Heel erg wel bedankt om naar onze klas te komen en tot volgend jaar!

De kleuters van OKb

Leerkracht 6 december, 2017 - 18:59
Oh, wist ik maar iemand die jarig is - Proficiat Stiene

We kennen iemand die jarig was. Stiene, van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag. 

verjaardag Stiene

Leerkracht 4 december, 2017 - 21:40
Veel vragen en problemen opgelost voor Sinterklaas

In de tweede week van het thema kregen we opnieuw een aantal moeilijke vragen en problemen voorgeschoteld. Op welke kenmerken kunnen we de pakjes nog meer gaan ordenen? Wat zit er in de zak? Hoe kan je een paard gelukkig maken? Hoe krijg je het warm bij koude temperaturen en welke route vaart de stoomboot het best? De vijfjarige kinderen gingen ook nog eens aan het werk met woordpuzzels en met de letter ‘s’ van sint. We hebben de afgelopen weken Sinterklaas en de Pieten heel goed geholpen en nu verlangen we allemaal heel erg naar het moment waarop we ons schoentje kunnen zetten. Sinterklaas kapoentje, leg alstublieft wat in mijn schoentje!

Sint - week 2

Leerkracht 4 december, 2017 - 08:26
Sinterklaasje kom maar binnen

Toen we het gerinkel van belletjes hoorden in de gang, wisten we dat Sint en Piet in aantocht waren en dat we hen eindelijk konden verwelkomen in onze klas. Piet haalde wat gekke fratsen uit met een kleuterstoeltje en wij zongen en dansten een liedje voor de Sint. Sinterklaas vond vooral onze tekeningen en knutselwerkjes heel erg mooi en iedereen kreeg wat lekkers.Daaaag Sint en Piet. Dank je wel voor jullie feestelijk bezoek.

Sint in de klas

Leerkracht 1 december, 2017 - 17:30