Jongste kleuters b (JKb)

Brrr... wat is het koud! 

In de kring: verhaal kikker in de kou, verhaal ijsbeer in de tropen, ritmisch dansen met een 'druppel', voelspel koud en warm, koude en warme kleuren sorteren bij elkaar, tellen van de regendruppels bij de parapluutjes, patronen plakken op onze paraplu, FREEZE als een bevroren ijsbeeld, sorteren: wat hoort bij de zomer/winter, wind ervaren op verschillende manieren, ijs zo snel mogelijk laten smelten, ... 

In de hoekjes: ijscupcakes maken, poppenhuis, spelen met ijs, fantasiespel met pooldieren, aankleedspel met seizoenskledij, een weg tekenen voor de pinguïn (programmeren), spel red de pinguïn, parelen op ijskristallen, wintertekeningen versieren, ... 

Om ons thema af te sluiten hebben we lekkere hartjeswafeltjes gebakken. Onze klas hadden we ingericht als een klein restaurantje... en smullen maar! 

Maandag vonden we een vreemd wezentje in ons bosje... Het was Spatje! Spatje kwam een kijkje nemen op planeet aarde en was te laat om met zijn mama en papa terug mee te gaan naar de maan. Hij verbleef 2 weekjes bij ons en we leerden allerlei gekke dingen over de ruimte. 

In de kring: sterrenkoekjes bakken, plaatsbegrippen met een raket, tellen en terugtellen tot 10, planetenspel in de turnzaal (stoelendans maar met hoepels), ik ga naar de ruimte en neem mee..., verhaal Pep en Pino in de ruimte, versje Spatje ik heb je gezien, liedje 3,2,1,0 daar gaat de raket, leerfilmpje paxi en het zonnestelsel, het Scheppingsverhaal, sorteeroefeningen van afval om voor de aarde te zorgen, ... 

In de hoekjes: fantasiespel met astronauten/planeten/raketten, het huisje werd omgebouwd tot een ruimtestation, sterren zoeken en vergelijken met hoeveelheden, de robot programmeren doorheen het heelal, marsmannetjes maken uit plasticine, kleurplaten over de ruimte om ons 'bekje' verder in te oefenen, raketten bouwen met magneetblokken, lezen in boekjes over de ruimte. 

We gingen ook naar een prachtig toneel van 'Het wolk' over hoe afval toch iets moois kan worden. 

Vrijdag hebben we Spatje met een ruimteschip terug gezet in het bosje. 
Hopelijk is Spatje dit weekend terug opgehaald om met mama en papa terug naar de maan te gaan. Spannend! 

Wat een leuk feest, we gingen samen met de Sint en zijn Pieten pakjes zoeken. Na de zoektocht kregen we pakjes voor in de klas, spannend! Sommige kindjes mochten hun tuutje afgeven aan de Sint, wat waren ze trots (en de juf ook)! 

Dit album is een beetje een overload aan allerlei foto's :D, maar ze zijn te leuk om eruit te wissen! Neem zeker ook een kijkje op de schoolblog! 

Wat hebben we naar 6 december toegeleefd. We zongen heel wat liedjes, keken in speelgoedboekjes, kleurden voor de sint, speelden in de stoomboot, sorteerden pakjes, ... Samen met de klas van juf Petra keken we naar 3 poppenspelen: Pinkie en Ineke schrijven een kaart, Zwarte Piet en Pinkie verzamelen mandarijntjes en Zwarte piet wil ook een cadeautje.