Zesde leerjaar b

Gisteren kregen we bezoek van Seline, die ons met veel plezier de gevaren van het internet leerde.

Hoe kunnen we veilig gebruik maken van sociale media? Waarop moeten we letten? Welke foto's deel je met wie? Zet je alles openbaar of toch liever privé? 

Via verschillende foto's en situaties van Instagram, Tiktok, Snapchat en Fortnite leerden we wat je juist wel en niet moet doen op sociale media.

Een leuke en leerrijke workshop!

safe & fun

Gisteren mochten we genieten van een toffe workshop '27x Europa'. 

Rosalie kwam naar onze school en vertelde het verhaal van haar opa Tuur, die de start van de Europese Unie heeft gemaakt. We leerden alles over het ontstaan, het doel van de Europese Unie, welke lidstaten er zijn, ... In groepjes gingen we aan de slag met opdrachten en een zoektocht. Doorheen de vragen konden we foto's verdienen, die ons leidden tot één land van Europa.

Om af te sluiten kregen we een gele ster. Daarop mochten we onze wens noteren voor Europa.

europa

We vlogen er meteen in met het thema 'Talent'. Wat zijn onze talenten? Heeft iedereen talenten? Kan je die ontdekken?

We leerden welke talenten we hebben, maar ook waar we (nog) niet zo goed in zijn. We interviewden elkaar over de talenten van de ander, maar ook over onszelf. Die talenten verwerkten we in een tekening, waarin we onszelf perfect kunnen herkennen.

Tijdens de muzische les leerden we ook iets meer over Andy Warhol. Zijn werken inspireerden ons om zelf een portret te maken 'à la Andy Warhol'.

eerste schoolweek