Zesde leerjaar a

Dansend de wereld rond

Op vrijdag 27 oktober kregen we dansles. In duo's gooiende we onze benen los en hebben we ons vooral ontzettend geamuseerd! Coole les! 

FILMPJE 

FILMPJE 

 

Leerkracht 28 oktober, 2017 - 13:39
Perspectieven

De opdracht? 

1 foto vanuit vogelperspectief 

1 foto vanuit kikvorsperspectief 

en 1 foto waarmee je aan de hand van perspectieven de kijker beet neemt ... 

De resultaten zijn sterk, heel sterk! 

Alleen de uitspraak liet zo nu en dan te wensen over: vogelsper...pers...kikvosspeer... allez, dinges ... :) 

Leerkracht 27 oktober, 2017 - 04:22

Op 20 oktober trokken we, regen en wind trotserend, samen met het vijfde leerjaar naar Brugge. Eerst verkenden we het Boeverbos. Het provinciehuis bood ons de workshop 28 x Europa aan. Elk groepje moest op zoek naar het juiste Europese land door de tips, in 5 foto's, samen te leggen. Elke groep slaagde glansrijk in die opdracht. Er was zelfs nog tijd om 15 Europese hoofdsteden vanbuiten te leren en zo een traktaat van juf in de wacht te slepen. 

Na de picknick zette de buschauffeur ons af aan de grens van het historische Brugge, vol magische gebouwen verrassende verhalen. De stadswandeling was erg interessant. 

Op donderdag 19 oktober werden we, samen met één van onze grootouders, verwacht in D'Iefte. We mochten er genieten van de magnifieke voorstelling 'Ule' naar het gelijknamige boek van Marc De Bel. 

Ule is veertien jaar als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt en aan haar zorgeloze leventje in Cruyshautem abrupt een einde komt. Samen met haar broer moet ze noodgedwongen vluchten voor het Zwarte Beest dat dood en vernieling brengt. Ze beleeft een avontuur vol angst en gevaar, maar ook met vriendschap en liefde. Blijven spartelen, Ule! 

Nadien mochten we al onze vragen op de acteurs afvoeren. 

Een prachtige maar evenzeer intensieve namiddag!