Vijfde leerjaar a

3, 2, 1 en ACTIE!! Hoe gaat het er op een filmset aan toe? Wat doet een regisseur? Is cameraman of geluidsman zijn een toffe job? En wat met de kok? Doen de acteurs goed genoeg hun best? Een journalist ging langs op de filmset om een interview af te nemen van de mensen op de filmset. Moet je nog geschminkt worden? Geen probleem: ga maar langs bij de grimeuse en alles komt in orde! Hier vind je de 5 filmpjes van de verschillende groepjes...

Brugge

Op vrijdag 20 oktober gingen we met het vijfde en zesde leerjaar naar Brugge. Eerst leerden we de landen van de Europese Unie kennen: 28 x Europa. Wat is hun hoofdstad? Hoeveel inwoners tellen deze landen? Hoe ziet hun vlag eruit? Via een heel leuk spel in groepjes kwamen we alles te weten! Daarna trokken we naar de stad Brugge voor een stadswandeling. De twee juffen haalden hun gidstalenten boven en probeerden de leerlingen wat meer te vertellen over Brugge, de gebouwen en een beetje geschiedenis!

Brugge

Leerkracht 26 oktober, 2017 - 07:22
De schatkisten

De eerste 'spreekbeurt' in het vijfde leerjaar was 'Mijn schatkist'. Een mooie doos of kist, waarin alle persoonlijke schatten zitten: foto's, knuffels, voorwerpen, kledij... De leerlingen vertellen waarom ze juist die dingen in hun schatkist hebben gestopt. Misschien een leuke herinnering aan een persoon of uitstap, een hobby... Kijk maar mee!

schatkist

Leerkracht 26 oktober, 2017 - 07:15
Be-Part

Het kunstenaarsatelier Be-Part in Waregem was wat moeilijk bereikbaar dit jaar, maar toch zijn we er geraakt! Nadat we eerst de tijdelijke tentoonstelling van Navid Nuur hebben bekeken, konden we in het atelier zelf aan de slag. Heb je ooit al eens geprobeerd om de eerste letter van je voornaam te maken met een kauwgom met je tong? Wij wel! En een originele camera maken van allemaal restjes van spulletjes? Dat deden wij ook! Nog een grote dank je wel voor iedereen die zorgde voor vervoer heen en/of terug!

be-part

 

Leerkracht 10 oktober, 2017 - 13:07
Muzische vorming: lijnloop

Rechte lijnen, gebogen lijnen, kromme lijnen, lange lijnen, korte lijnen, lussen, ... nee geen meetkunde deze keer maar allerlei gekleurde lijnen met krijt op de speelplaats. Dat is lijnloop!

lijnloop

Leerkracht 10 oktober, 2017 - 12:57
Hoekenwerk Frans

De eerste planeet van Frans is afgewerkt. Dan volgt er natuurlijk een hoekenwerk met allerlei Franse spelletjes en opdrachten. Ook oefenen op de computer hoort daarbij! Zeeslag spelen met het werkwoord être, een puzzel, memory en flitskaartjes... Kortom allemaal leuke manieren om Frans te oefenen.

hoekenwerk

Leerkracht 10 oktober, 2017 - 12:53