Tweede leerjaar a

We lieten ons inspireren door René Magritte. Met Mikado in de hand gingen we aan het werk. We vulden supergrote glazen met onze eigen wensen. We verzonnen wie er in een kamergrote appel zou wonen of wat er zich daarin zou afspelen. We lieten allerlei zaken uit de lucht vallen. De snoepjes waren erg in trek. Op de foto's zien jullie hoe wij uit een gesloten kamer weten te ontsnappen en hoe onze prinsessen, knuffels, ... zich in een mooi decor weten te tonen. Kunstige groetjes! 

Wij, onze schoen en ons knutselwerkje wachtten vol ongeduld op het bezoek van de Sint. Donderdag was het eindelijk zover... We waren erg geschrokken toen we de harde bonk op het raam hoorden maar we waren ook heel blij met het bezoek van Sint en Piet. Robin moest een drietal testjes doen en behaalde zo een pietendiploma. Wij stonden allemaal in het grote boek van de Sint, spannend hoor!

https://photos.app.goo.gl/C7C4SFbddB65Zvfi2" "

Net zoals verschillende andere klassen van onze school proberen wij het zwerfvuil te bannen uit ons dorp. 

Samen met het tweede leerjaar B trokken wij op vrijdag met het passende materiaal op stap. In en rond de school ruimden wij het zwerfvuil op. Sorteren deden we ter plaatse. We hopen dat de mensen minder vervuilen zodat we bij een volgende zwerfvuilactie minder moeten opruimen. Onze spreuk: "WEG MET ZWERFVUIL!"

Samen met klas 2b hebben we een toffe eb leerrijke halloweendag beleefd. 

We kwamen in halloweentenue naar school. We zagen er echt griezelig uit. We maakten heksensoep met spinnen. We mochten ruiken, proeven, snijden, roeren ... 

Een mooie tekening lag op ons te wachten om ingekleurd te worden? We maakten er pareltjes van. 

In de namiddag voegden we nog schimmel toe aan de soep en konden we genieten van echte heksensoep. 

Met onze klas vierden we ook de verjaardag van Laurens. Het smaakte ons echt! 

In onze klas waren verschillende gewonden. 

We hebben ze goed verzorgd. 

Wat te doen bij brandwonden, schaafwonden of bloedneus, dit alles hebben we goed onder de knie. 

'Eerst water, de de rest komt later!' Dit zullen we zeker bij elke brandwond toepassen. 

Hopelijk blijven we gespaard van ongevallen.