Welzijnszorg

1 op 5 loopt school in de buitenbaan.

Niet iedereen start in de klas op dezelfde manier.

Sommigen moeten een heleboel hindernissen overwinnen, waar anderen het veel makkelijker hebben.

Armoede is geen verhaal van elders, maar ook van dichtbij.

Armoede is niet altijd zichtbaar, maar het is wel aanwezig. En wie in armoede leeft, geraakt wel eens verstrengeld in een 'armoedeweb'.

Een lager inkomen > huis minder geïsoleerd > meer stookkosten

Voeding van mindere kwaliteit > ziek worden > dokter kost geld, dus dat doen we niet > kan minder gaan werken > verdient geen geld...

 

Met Welzijnszorg proberen we mensen in armoede te steunen.

En ook wij als school dragen graag ons steentje bij, in deze tijd van de advent. 

 

Op maandag 26/11 moesten de kinderen een hindernis voorbij alvorens ze de school konden binnengaan. In school A moesten kinderen en hun ouders over een Zweedse bank stappen, de kinderen van school B kregen een grotere bank op hun pad.

Op vrijdag 30/11 trokken we naar de kerk voor een startmoment van Broederlijk Delen. Via toneeltjes, gedichten en passende voorbeelden maakten we de kinderen warm voor deze actie. 

Op donderdag 13/12 zullen alle kinderen van het lager hun benen inzetten voor de armen: Voor de 4de editie van de sponsorloop. Supporters zijn alvast welkom!

Op vrijdag 21/12 zullen we het bijeengelopen bedrag dan kunnen bekend maken. Het geld gaat naar de actie van Welzijnszorg, en ook naar AJOK (alle kinderen op kamp), een goed doel dat perfect aansluit bij de doelgroep van WZZ. 

Meer vind je op hun website: www.ajokvzw.be 

 

WZZ1

 

WZZ2

 

https://photos.google.com/share/AF1QipNPCNmeMYn66nShcNek5hkipN2afql51aZ_LNGU3z7nYR8j_9pHrbXj6PLC9s-B5g/photo/AF1QipPxmSv-73FdIRUzK9ZZ0OwH66EhC0ak-wXZs8nk?key=SjRLb2FwN2dQTXpFeWViSDJFR0RVakwwTlFSZ0JR

1 op 

Blog