Schoolblog

1 op 5 loopt school in de buitenbaan.

Niet iedereen start in de klas op dezelfde manier.

Sommigen moeten een heleboel hindernissen overwinnen, waar anderen het veel makkelijker hebben.

Armoede is geen verhaal van elders, maar ook van dichtbij.

Armoede is niet altijd zichtbaar, maar het is wel aanwezig. En wie in armoede leeft, geraakt wel eens verstrengeld in een 'armoedeweb'.

Een lager inkomen > huis minder geïsoleerd > meer stookkosten

Voeding van mindere kwaliteit > ziek worden > dokter kost geld, dus dat doen we niet > kan minder gaan werken > verdient geen geld...

 

Met Welzijnszorg proberen we mensen in armoede te steunen.

En ook wij als school dragen graag ons steentje bij, in deze tijd van de advent. 

 

Op maandag 26/11 moesten de kinderen een hindernis voorbij alvorens ze de school konden binnengaan. In school A moesten kinderen en hun ouders over een Zweedse bank stappen, de kinderen van school B kregen een grotere bank op hun pad.

Op vrijdag 30/11 trokken we naar de kerk voor een startmoment van Broederlijk Delen. Via toneeltjes, gedichten en passende voorbeelden maakten we de kinderen warm voor deze actie. 

Op donderdag 13/12 zullen alle kinderen van het lager hun benen inzetten voor de armen: Voor de 4de editie van de sponsorloop. Supporters zijn alvast welkom!

Op 11 november 2018 herachten we dat 'de groote Oorlog' in Europa 100 jaar geleden werd beëindigd. Een boodschap van vrede voor alle mensen, dit is wat we wensen.
De leerlingen van het zesde maakte, Olv keramiekatelier Terra uit Deerlijk, madeliefjes en klaprozen. Deze bloemen werden als 'bloemen voor helden' toegevoegd aan de bestaande gekenkmonumenten in Deerlijk en Sint-Lodewijk.

IMG_3103.jpg

IMG_3104.jpg

IMG_3105.jpg

Aan onze schoolpoorten hangt nu ook een vredesboodschap.

Plexi's%20Groote%20Oorlog2_0.jpg

Na de plechtigheden organiseerde de gemeente een zeer mooie en sfeervolle belevingswandeling in en rond Sint-Lodewijk. Met als orgelpunt de presentatie, in de kerk, van een zandkunstwerk van Patrick Buysschaert.

IMG_4960_0.JPG

Vrijdag 12 oktober gingen de kinderen van de klassen 3, 4, 5 en 6 naar de (echte) stembus. Ze gingen er kiezen voor een klasburgemeester en leden voor het leerlingenparlement.

Hoe?
- Alle kandidaten stelden zich voor in de eigen klas. Ze vertelden waarom ze in het leerlingenparlement willen zitten.
- Alle kinderen mochten, binnen de klaslijst, kiezen voor 1, 2 oud 3 kandidaten.
- Op vrijdag 12 oktober gingen alle kinderen stemmen, in de échte stemhokjes.
- Na het tellen van de stemmen worden de 2 of 3 leerlingen met de meeste stemmen klasburgemeester of hulpburgemeester. Alle andere kandidaten worden opgenomen in de leerlingenraad.
- Er wordt een beurtrol opgesteld voor de 5 bijeenkomsten.
- In elke klas wordt voor elke vergadering een klasraad gehouden. Vanuit de klasraad worden er 3 punten besproken op de leerlingenraad.

Verslagen leerlingenraad:
De verslagen kan je hier lezen (ook van de voorbije schooljaren)

Samenstelling 2018-2019

SAFB%202018-10-18%20om%2020.45.48.png