Oudste kleuters c (OKc)

We luisterden naar het verhaal ‘Het mannetje van takken’ waarin een jongen zelf een takkenmannetje maakt. Wij gingen in het bosje op zoek naar een mooie tak en knutselden zelf een takkenmannetje of -vrouwtje. We gebruikten de weegschaal om herfstvruchten te wegen en ondervonden wat zwaarder dan, lichter dan of even zwaar woog. We deden een waarneming van wandelende taken en kwamen heel watt e weten over deze diertjes. In de hoekjes konden we spleen met herfstvruchten, bosdiertjes, …

 

We maakten kennis met Thijs, een hondje die helemaal geen groenten en fruit lust. Zijn ouders proberen vanalles om hem groenten en fruit te laten eten, ze verstoppen het soms zelfs tussen zijn ijs! Voor opa zijn verjaardag wil Thijs wel eens proeven van broccoli en eigenlijk vindt Thijs het wel lekker!

Wij proefden van granaatappel, radijzen, gele paprika en mango. We deden een waarneming van groenten en fruit en sorteerden het volgens kleur, vorm, groenten en fruit,... We knutselden een fruitmandje: we stempelden met een aardappel mooie vormen en we boetseerden fruit met klei. We maakten fruitmannetjes en konden gaan winkelen in de groente- en fruitwinkel. We leerden waarom groenten en fruit zo gezond zijn en maakten zelf een gezond fruitijsje vol vitaminen en zonder suiker!

Deze ochtend kwamen de kinderen een half uurtje vroeger naar school om gezond te ontbijten. Er was keuze uit groenten, fruit, bruin brood, kaas en hesp, yoghurt, eitjes en zoveel meer. Wat heeft dat gesmaakt! Dank je wel aan alle helpende handen. 

j

In het minithema ‘afval’ luisterden we naar het verhaal van ‘Het gat in de haag’. De groentjes ruimden het afval in de tuin op. Ook wij gingen op afvaltocht rond onze school en ruimden alle afval op. We leerden ook afval sorteren en ontdekten waar al dat afval naartoe gaat.  Met flessen maakten we een seriatie van klein naar groot en van groot naar klein tot 6 flessen.