Oudste kleuters b (OKb)

Voor de uitwerking van het paasthema lieten we ons inspireren door Frans Haas. Frans Haas beschildert paaseieren op een originele manier. Zijn grote voorbeelden zijn bekende kunstschilders als Vincent van Gogh, Leonardo Da Vinci, Dali, Keith Haring, Edvard Munch, Claude Monet, … We leerden enkele grote meesters beter kennen en schilderden een kunstwerk in de stijl van Keith Haring en een paashaas in de stijl van Mondriaan, Picasso, Van Gogh of Kandinsky. In de poppenkast leefden we heel erg mee met het avontuur van het verdwenen kunstwerk. Met paaseieren kan je ook heel wat leuke spelletjes spelen en dat deden we in een telspel, een sorteerspel, een estafettespel en een muzikaal spel met een echt kippenei. Omdat we vaak in duo’s of in kleine groepjes werken kunnen we al heel goed met elkaar communiceren en dat was nodig bij het vergelijken van de paaseitjes. We keken niet alleen naar kunst maar we luisterden ook naar kunst en koppelden een bekend muziekstuk aan een schilderij. We weten ook dat paashazen houden van nette, opgeruimde tuintjes. Daarom vertelden de groentjes van het Gat in de Haag een verhaal over een afvalprobleem. En ook de prinses van Viesvuilland kwam op bezoek. Zij leerde ons alles over het opruimen en sorteren van afval.

Op 4 januari 2019 werd Marthe, een zusje voor Aaron, geboren. Ondertussen is ze al flink gegroeid en een sterke baby geworden. Tijd dus om kennis te maken met dat kleine zusje. Grote broer Aaron en zus Margot lieten ons vol trots hun zusje zien en verrasten ons met doopsuiker. Tien kleine vingertjes en tien kleine teentjes, het blijft een wonder en zo bijzonder. En zoveel babygeluk deed natuurlijk veel oogjes stralen. Dank je wel aan de mama voor het bezoek en de presentjes. We wensen Marthe een stralende toekomst!

Marthe

 

 

 

In atelierwerking 2 werkten de oudste kleuters klasdoorbrekend samen met de kinderen van het 1e leerjaar. De kinderen speelden onder andere het gezelschapsspel 'Woordenrally - Kastelentocht'. In dit spel wordt de klassieke gooi met de dobbelsteen vervangen door het trekken van een woordkaart. Op elke woordkaart staat een afbeelding waarvan je een aantal verschillende woorden kan afleiden. Het aantal lettergrepen van het gekozen woord bepaalt hoeveel vakjes je vooruit mag gaan op het spelbord. Het kwam er dus op aan om creatief te denken en strategisch te spelen.